Dag 7 i Düsseldorf: De Fem store slipper til

Dagen i Düsseldorf var idag satt av til gjennomkjøring nummer to for deltagerne i den andre semifinalen, samtidig som «De fem store» Tyskland, Storbritannia, Spania, Frankrike og Italia hadde deres aller førtse prøve i Espirit Arena.tyskland2

Første prøve i dag var Sverige og Eric Saades «Popular» som helt siden første prøve har hatt mye trøbbel med det mye omtalte glassburet som skal brukes under deres show. På dagens prøve knustes endelig glassburet, riktig nok ikke på riktig tidspunkt, men ting ser endelig ut til å falle sakte men sikkert på plass for søta bror i årets konkurranse og forhåpentligvis er glassbur-dillemaet et tilbakelagt kappitel når Eric går på scenen om knappe 1 uke. 

Erics vokal og energi på scenen er ingenting å si på og selv om det verserer mange meninger om hvorvidt «Popular» er veldig bra eller bare irriterende er det nok få som blir overrasket hvis Sverige tar seg igjennom nåløyet i torsdagens andre semifinale neste uke.


Christos Mylordos fra Kypros velger i dag å fokusere prøven mer på det vokalmessige enn selve showet og har derfor et mer neddempet antrekk på seg enn under første gjennomkjøring. Christos virker kanskje litt sliten i stemmen og litt mindre energifull i dag, men ellers virker det som man har alt under kontroll i forkant av den store semifinaledagen på Tirsdag.


Poli Genova med den hvite kjolen og det rocka håret, leverer nok en stødig vokal og til tross for ikke være noen stor forhåndfavoritt kan man ikke utelukke at Bulgaria klarer å kapre seg til en av de ti vanskelige finaleplassen i den første semifinalen.


Makdonias sang om den russiske jenta framføres av Vlatko Illevski en annerkjent rockesanger i hjemlandet. Ingenting å si på innsatsen, men til tross for megafon blir nok dette helst for anonymt for det europeiske publikummet og Makedonia må nok belage seg på nok et år uten finaleplass


Etter forrige prøve for Israels Dana International var mange Eurovision-fans kritiske til vokalprestasjonen til den tidligere Eurovision-vinneren. På dagens prøver gikk det bedre og Dana virket til å mer kontroll over stemmen denne gangen, og hadde på seg en grønn fargesprakende kjolelignende sak under dagens gjennomkjøring.


Det har vært store forventninger til Frankrikes operaballade «Sognu» som framføres av den unge operasangeren Amaury Vassili. Amaury stiller helt alene på scenen i en svart dress og fremfører den vakre og mektige operalåten på et mektig og imponerende vis. Frankrike har kanskje fått en av åres vakreste bakgrunner, en drømmende blåfarget himmelbakgrunn med hvite skyer som passer låtas dramaturgi og stemning svært godt.


For første gang på over 13 år er endelig Italia igjen å se på en Eurovision-scene. Raphael Gualazzi har fått æren til å representere det italienske folket med den musikal-influerte «Madness Of Love» som synges på både italiensk og engelsk. Raphael gir en mesterlig opplevelsen der han sitter ved flygelet og beviser at han virkelig har et musikalsk talent. Hvorvidt dette belønnes i ESC-sammenheng gjennstår å se.


Blue gjør comeback i andlendning Eurovision 2011 og er britenes store håp for å den engang så stolte ESC-nasjonen opp på føttene igjen, etter mange skuffelser de siste 10 årene.

Boyband-guttene stiller opp i blågråe dresser. Bakgrunnen viser tittel-teksten «I Can» i store bokstaver. Til første gjennomkjøring å være er dette en helt ålreit start for gutta, men vokalen kan nok bli enda bedre til neste gang.


Fjorårets vinner Lena Meyer-Landrut stiller til sin første gjennomkjøring i en svart klesdrakt med et turkis belte i midten, mens Lenas bakgrunnsanger er langt mer oppsiktsvekkende i deres gråe romvesendrakter for å heve mystikken rundt den seige techno-pop låta «Taken By A Stranger» enda noen hakk. Lena gjør som forventet en bra og sjarmerende gjennomgang og nok en gang må Tyskland regnes som en av kandidatene til å kunne hevde seg i toppsjiktet.


En av årets gladeste låter står den spanske sjarmbomben Lucia Perez for, der hun synger den spansktalende «Que Me Quiten Lo Bailao». Hun fremfører låten med 5 bakgrunnsanger kledd i hvit, mens hovedpersonen selv er kledd i rosa og grått. Lucia leverer en fremføring full av energi og humør som forhåpentligvis kommer til å smitte over på tv-seerne den avgjørende Lørdagen i neste uke.


I morgen er det tid for andre gjennomgang for de gjenstående landene i den andre semifinalen, samt andre prøve for Tyskland, Storbritannia, Italia, Spania og Frankrike.

Fullt Program for imorgen:
10:30 – 11:00 Slovenia
11:00 – 11:30 Romania
11:30 – 12:00 Estland
12:00 – 12:30 Hviterussland
12:30 – 13:00 Latvia
14:00 – 14:30 Danmark
14:30 – 15:00 Irland
15:00 – 15:30 Frankrike
15:30 – 16:00 Italia
16:00 – 16:30 Storbritannia
16:30 – 17:00 Tyskland
17:00 – 17:30 SpaniaDel:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien