Nederland velger åpen konkurranse for 2012

(Oppdatert) Etter flere år med interne utvelgelser, inviterer Nederland og landets ansvarlige TV-stasjon, TROS, alle interesserte til å sende sine bidrag til Songfestival 2012.

Nederland har ikke kommet seg videre fra noen semifinaler de siste syv årene, siste gang vi så landet i en ESC-finale var tilbake i 2004.

nederland

Planene for Songfestival 2012 ble avslørt på en rimelig orginal måte, da TROS’ direktør med hjelp av to «flyvertinner» satte opp en kjempepostkasse utenfor TV-selskapets lokaler, hvor bidragene skal postes til.

Informarsjonen vi har, er at dette er eneste måten å levere bidrag til konkurransen på. Fysisk – i postkassen utenfor TROS’ senter. Reglene sier ingenting om restriksjoner på nasjonalitet for låtskrivere, slik at her bør man ha kontakter i Hilversum.

Som her hjemme, er det stor valgfrihet for hvordan sende inn låter: Bidraget trenger ikke være en full demo, men også tekster, melodier og også artistforslag aksepteres.

Gjeldene regler for Eurovision er også selvsagt en selvfølge.

Frist for innsendelen er satt til den 30. september, med planer om offentliggjøring av seks til syv finalister i november.

I Düsseldorf kom Nederland og 3JS helt sist i sin semifinale, med kun 13 poeng.

songfestivallogosongfestivalbox

Kilder: Songfestial.nl, tros.nl

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien