Baku 2012; er dette arenaen?

Det har lenge vært spekulert rundt hvorvidt regjeringen i Aserbajdsjan ville gå for en utbedring av Tofig Bahramov Stadium i Baku, eller bygging av en helt ny arena i forbindelse med Eurovision Song Contest 2012. Det som imidlertid er sikkert er at det ikke er noen andre arenaer som er store nok, så det er disse to alternativene det vil komme til å stå mellom. 

arena2012

Tofig Bahramov Stadium

Det rapporteres i dag at Tofig Bahramov Stadium skal utbedres for ikke mindre enn 9 millioner euro, noe som av de fleste tas som en bekreftelse på at det er dette som vil bli arenaen for Eurovision Song Contest 2012 i Baku. Det er selveste presidenten i Aserbajdsjan, Ilham Aliyev, som har bestemt dette.

Aliyev har riktignok også bestemt at det skal bygges et helt nytt, tipptopp sports- og konsertkompleks i Baku, men det er ikke mange som tror at det kommer til å bli oppført i tide. Ikke mange byggefirmaer vil være i stand til å bygge en arena med en publikumskapasitet på minst 20 000 på under åtte måneder.

Som fotballstadion har Tofig Bahramov Stadium i dag en publikumskapasitet på 35 700, mens det anslås at den vil kunne romme omtrent 20 000 for Eurovision Song Contest.

Kilder; abc.az, escdaily.com, wikipedia.org
Bilde; wikipedia.org

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien