Mer Eurovision på grensen

I kveld så vi mange tidligere Eurovision Song Contest-deltagere fra Fredriksten festning i Halden, i TV2’s sommersatsing «Allsang på grensen». Det var sesongens siste program i denne serien, og de avsluttet virkelig med et fyrverkeri av en artistrekke. Ikke mindre enn fire Eurovision-artister bragte oss gamle, gode minner og skapte nye.

bluesorry 

Først ut var årets britiske deltagere, Blue, som fremførte sitt bidrag fra Düsseldorf, «I Can». Og dette var bra saker; hadde de sunget tilnærmet så bra under Eurovision Song Contest er det vanskelig å si hva resultatet kunne ha blitt. De hadde nok fortsatt ikke gått av med seieren, men en topp 5-plassering burde ha vært innen rekkevidde. Lee var fortsatt relativt «off» på en del av de høyeste partiene, men også han var bedre i kveld enn han var i Düsseldorf. 
 

ingrid

 

Neste artist ut var Ingrid Bjørnov, i en helt annen innpakning enn vi så henne i, da hun som del av duoen Dollie de Luxe representerte Norge i Eurovision Song Contest i Luxembourg i 1984. Sammen med Benedicte Adrian fremførte hun da bidraget «Lenge Leve Livet» til en 17.plass, iført kimonoaktig antrekk, med tøyfiller i håret og til en koreografi som nok hadde passet bedre under Holmenkollen skifestival… Den Ingrid Bjørnov vi møtte i dag er en fullblods artist som blander sitt musikalske og komiske talent til å skape stor humor. Denne gangen var det Per Gässles musikk som var rammen rundt fortellingen om Per og Marie fra Sarpsborg som skal til Svinesund for å kjøpe billig kjøttdeig…
 

charlottebl

 

Så kom en overraskelse for mange i publikum; Charlotte Perrelli som fremførte «You Shook Me All Night Long» av AC/DC. Og gjett om hun rocka festningen!! Det hadde vært supert hvis hun, dersom det stemmer at hun er interessert i å delta i Melodifestivalen 2012, stiller med en sånn type låt istedet for de schlagerbidragene hun har deltatt med tidligere. Dette var skikkelig bra saker! 

 

carola

 

Carola tok kontakt med TV2 like etter terrorangrepene i Oslo og på Utøya. Det var for lenge siden bestemt at hun skulle være med i kveldens program, men nå ytret hun ønske om å få fremføre sin egen og Lina Sandells sang «Modersvingen» til minne om ofrene for terroren. Og dette gjorde hun i kveld; barbeint, iført hvit paljettbesatt kjole, stående i en ring av røde roser sang hun seg inn i mange norske, triste hjerter. Litt senere sang hun også Elvis Presleys «Suspicious Minds», noe som fikk de fleste av oss til å heve øyenbrynene og tenke; «Hm; dette var BRA!»

 

carolato

 

Så var der Blue sin tur igjen, og denne gangen sang de sin monsterhit fra 2002, «Sorry Seems to Be the Hardest Word». Den er jo skrevet, og opprinnelig utgitt, av Sir Elton John, og Sir Elton var da også med da Blue utga den. I kveld, derimot, fremførte de den firstemt og utsøkt vakkert.
 

duncancan

 

Avslutningsvis fikk vi en sommermedley, der alle de skandinaviske artistene var med. Charlotte bidro der med «Sånt e livet», og det hele sluttet med alle på scenen til «Fångad av en stormvind». 
 

charlottefersken

 

Vi håper på en like ESC-spekket sesong med Allsang på grensen også neste år.

Bilder; WivianRK

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien