Israel bekrefter deltagelse i Baku

Den israelske avisen Ma’ariv kan i dag bekrefte at det statlige TV-selskapet IBA har uttalt at de kommer til å delta i Eurovision Song Contest i Baku, Aserbajdsjan 2012.

israel

Da Aserbajdsjans vant finalen i Düsseldorf i år og datoene for neste års finale var satt, ble det med en gang uklart om Israel ville delta. For det første vil datoene sammenfalle med den jødiske helligdagen Shavuot (dagen da Gud gav Toraen, den hellige boken, til hele det israelske folket på Sinai-fjellet) og for det andre måtte Israel vurdere sikkerhetsaspektene.

Aserbajdsjan er et muslimsk land med åpne grenser mot Iran. At Iran, som stadig truer med å utslette Israel, ligger så nære vil føre til svært utfordrende sikkerhetsproblemer og begrensninger for en israelsk delegasjon.

Uansett kan altså avisen Ma’ariv i dag bekrefte at Israel har bestemt seg for å ta utfordringen dette er og delta i konkurransen. En talsmann for IBA sier at Israel har sikkerhetsproblem over hele verden og så lenge de er invitert og ønsker å delta i konkurransen kommer de til å stille opp. De kommer til å følge sikkerheten nøye og gripe inn der det er nødvendig under forberedelsene.

Videre kan IBAs talsmann bekrefte at TV-stasjonen vil gjøre sitt ytterste for at Israel skal sende et bidrag og en artist som hele den israelske nasjonen kan være stolte av.

Vi får håpe at Israels besluttning om deltagelse ikke vil påvirke Marokkos eventuelle tanker om å komme tilbake til Eurovision Song Contest. Vi får se om de kommersielle kreftene i den marokkanske TV-kanalen er sterkere enn en muslimsk annerkjennelse av staten Israel. Uansett er begge land hjertelig velkommen og ønsket til ESC 2012 i Baku, da begge land har svært god musikk og flotte artister å tilføre konkurransen.

 

Kilde: esctoday.com


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien