Småprat med Blue

Onsdag 3.august tok undertegnede, denne gangen sammen med fotograf Anne, nok en gang turen til Fredriksten festning, for å overvære enda en ESC-stjernespekket forestilling. Selve showet kan du lese et referat fra her, men jeg fikk også en prat med noen av herrene i Blue, og her kan du lese hva de hadde å meddele.

intervju

 

Jeg startet selvfølgelig med å takke pent for sist og spørre om hva de har bedrevet tiden med siden Düsseldorf. Lee fortalte at de akkurat har kommet hjem fra USA, der de har jobbet intenst med det nye albumet sitt. Er den nye musikken annerledes enn det vi kjenner fra de tidligere albumene deres? spør jeg. Simon gliser og lurer på om jeg synes DE er annerledes, og jeg påpeker at vi vel alle er litt annerledes enn vi var for 5-10 år siden. De er enige i det, men når det gjelder musikken vil de egentlig ikke si noe særlig; de vil at den skal snakke for seg selv. Imidlertid synes Simon han kan avsløre at det er noen «goosebumpy» låter der, for de som likte de store balladene som «Breathe Easy». Likte forresten jeg den? spør han. Og det må jeg jo innrømme at jeg gjorde, særlig på italiensk. Og følger opp med å spørre om det ligger flere italienske versjoner i kortene? Lee og Simon ser på hverandre og sier til slutt at «det kan vi kanskje ikke se helt bort fra»…hva nå det skal bety…

leesim

 

En ting jeg har lurt på lenge, og nå endelig fikk muligheten til å spørre om, er hvor vanskelig det egentlig var for dem å ta avgjørelsen å si ja til BBC da de fikk tilbudet om å representere Storbritannia i Eurovision Song Contest. Det var en «todagersavgjørelse», sier Simon. De visste jo på forhånd om den politiske stemmingen og nabostemmingen, og at Storbritannia ikke har så mange «venner» som alltid stemmer på dem. Men samtidig ønsket de å vise gamle og nye fans at de er tilbake, og å delta i Eurovision Song Contest er vel den beste måten og gjøre det på. 

Og hva synes de om opplevelsen i ettertid? De hadde en fantastisk tid i Düsseldorf, fikk presentert seg for publikum igjen og ble kjent med mange nye mennesker, så den delen av det var de veldig fornøyd med. Plasseringen kunne selvsagt ha vært bedre, og de trekker fram at publikum faktisk ville ha dem på 5.plass. Så i det store og hele var Eurovision Song Contest en suksess for dem, og på spørsmål om de angrer på at de ble med svarer de med et unisont; NOOOOO!!!!

duncv

 

Etter seks år på egne ben har Duncan, Simon, Antony og Lee altså bestemt seg for å jobbe sammen som Blue igjen. Hvorfor det? Det er flere grunner til det, men de to viktigste er at de savnet hverandre, og de var lei av å turnere alene. Lee og Simon turnerte samtidig i Asia for en tid tilbake, og da de traff hverandre relativt tilfeldig forsto de hvor mye de faktisk ønsket å jobbe sammen igjen. 

Så hvordan trives de med det norske publikumet og Fredriksten festning? De er veldig glade for å være i Norge, for første gang, og sier at de mer enn gjerne kommer tilbake. Stemningen på festningen er utrolig, det er en helt unik arena for konserter. Og når været i tillegg er så deilig kan det jo ikke bli bedre. De har alltid hatt mange fans i Norge, og føler seg meget godt mottatt. 

intervjuring

Avslutningsvis takker jeg for praten og ønsker dem hjertelig velkommen tilbake. 

Bilder; escNorge

Del:
Relaterte artikler