Krav om «Plan B» fra EBU?

I slutten av august skal referansegruppen for Eurovision Song Contest 2012 møtes i Baku, der de blant annet skal ta en avgjørelse angående arena for neste års arrangement. Sietse Bakker, medlem i referansegruppen, sier til belgovision.com at de mest trolig kommer til å kreve en «plan B» dersom arrangørene i Aserbajdsjan velger å satse på å bygge en helt ny arena. 

genericlogo02

 

sietse

abc.az meldte nylig at grunnarbeidet for en ny arena har startet. Den er plassert i nærheten av den nasjonale flagplassen. Back-up er oppgitt å være det nasjonale fotballstadionet. Et tyrkisk firma skal være ansatt for å renovere stadionet, men den jobben antas å ta minst seks måneder. 

Ifølge Sietse Bakker er det imidlertid ikke sikkert at EBU vil godkjenne disse to alternativene, men vil kreve et tredje alternativ som allerede står så godt som klart. 

Videre sier han at det ikke er noen hemmelighet for noen at organiserinegn av Eurovision Song Contest er et kappløp med klokken, og at det nå er på tide å ta avgjørelser hvis ting skal bli ferdig i tide. 

Han avviser kategorisk ryktene som har gått rundt mulighetene for at RAI eller SVT skal ha blitt bedt om å stille som backup i tilfelle Aserbajdsjan ikke blir ferdig i tide. Bakker sier at alle arrangører har sine utfordringer, så også Aserbajdsjan, men at han har tillit til at alt vil være klart til Europa rykker inn i Baku tidlig i mai.  

Kilder; abc.az, escdaily.com, belgovision.com
Bilde; eurovisionfamily.tv 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien