Hari Mata Hari for B&H igjen?

wlogotextSiden 2006 har BHRT, det nasjonale tv-selskapet i Bosnia&Hercegovina, valgt både artist og sang til Eurovision Song Contest internt, med vekslende hell. Det er ventet at de også i år kommer til å velge artisten internt, men at publikum kan få en viss inflytelse på valg av sang. 

I dag, fredag 12.august, begynte ryktene å gå i bosnisk presse om at artisten allerede skal være valgt. Navnet alle snakker om er Hari Mata Hari, et navn som er godt kjent i Eurovision-kretser. Hvis ryktene stemmer blir det andtre deltakelse for artisten, som også fremførte sangen «Lejla» til Bosnia&Hercegovinas beste plassering i Eurovision Song Contest noensinne, nemlig en flott 3.plass, i Aten i 2006.

Ifølge avisen Dnevni Avaz er det Bosnia&Hercegovinas Head of Delegation, Dejan Kukric, som skal ha hatt samtaler med «Hari» i forbindelse med en eventuell deltagelse i Baku. Kukric selv avviser at de har diskutert dette, og sier at det er altfor tidlig å snakke om navn enda. Kukric skal imidlertid også ha ønsket Hari Mata Hari som representant for landet i 2009, da med sangen «Ne mogu ti reci šta je tuga», Denne ble senere en mosterhit for Hari, i samarbeid med kroatiske Nina Badric. 

Hari Mata Hari er navnet til både en gruppe og dennes frontfigur, Hajrudin «Hari» Varešanović. Hvorvidt det er hele gruppen eller kun «Hari» som skal være aktuell for deltagelse i Baku i 2012 sier ryktene ikke noe om, men i 2006 var det kun «Hari» som representerte landet. 

I’ll keep you posted!!

Del:
Relaterte artikler