Aserbajdsjan starter jakten

Allerede på fjerde forsøk greide Aserbajdsjan det de hadde som mål, nemlig å vinne Eurovision Song Contest, og på den måten få muligheten til å vise seg fram for hele Europa som arrangør. Nå starter Ictimai-TV jakten på bidraget som skal representere landet på hjemmebane i Baku i mai 2012.

aserbajdsjan

Reglene er som følger; bidragene må sendes inn til Ictimai mellom 15. og 25.oktober, og så lenge låtskriverne er over 16 år er det ingen andre begrensninger.

Det er ikke sagt noe om utvelgelsesprosess, men Ictimai sier at de vil følge pålegg fra EBU om at konkurransen skal gjennomføres på en åpen og objektiv måte.  

Når det gjelder artister sier representanter for Ictimai at de ønsker seg utøvere som har både en god stemme, kan danse og er scenevante. Det kan også se ut til at de vil involvere folkets mening, sammen med en jury, når deres representant for 2012 skal velges ut. 

 

Sin korte Eurovision-historie til tross må vi vel kunne si at Aserbajdsjan er et av de mest suksessrike landene i konkurransen. De har, på sine fire deltagelser, oppnådd en åttende, en femte, en tredje og en førsteplass. 

Kilde; eurovision.tv, escnorge.net
Bilde; wikipedia.org 

Del:
Relaterte artikler