LRT søker bidrag i Litauen

Det nasjonale tv-selskapet i Litauen, LRT, søker nå etter bidrag til sin utvelgelse til Eurovision Song Contest 2012 i Baku. For at en sang skal tas i betraktning kan den ikke være mer enn tre minutter lang og den kan ikke ha vært spilt offentlig tidligere enn 1.september 2011. 

litauen

Det er ikke offentliggjort noen regler som omhandler hvem som kan sende inn bidrag, noe som trolig betyr at også andre enn litauiske statsborgere kan delta. 

Fristen for innsendelse av bidrag går ikke ut før 31.desember, noe som betyr at låtskrivere enda har god tid til å sende inn sine bidrag. For å delta må man sende inn tekst og en demo av bidraget, bilde av artisten(e), som ikke kan være fler enn seks, samt navn og cv fra låtskriverne. 

Litauen er forøvrig et av de minst suksessfulle landene i Eurovision Song Contest, med en 6.plass fra Aten som bestemotering og eneste topp ti-plassering så langt. Den gangen var det LT United som fikk Europa til å fryde seg, og gremmes, med bidraget «We Are the Winners». 

ltunited

Kilde; lrt.lt, escxtra.com
Bilde; wikipedia.org 

Del:
Relaterte artikler