Dagens bidrag: Kypros

Stjerneskuddet som skal forsøke å gi Kypros suksess i Baku. heter i år Ivi Adamou og er født i 1993.

Hun er fra øya – fra Paralimni i nærheten av Ayia Napa, og er i ferd med å bygge seg en stor fanskare både i hjemlandet og på Hellas.

Ivi (uttales visstnok Ivai) ble kjent både på Hellas og Kypros gjennom X-faktor, der hun bare 16 år gammel i 2009/10-sesongen raskt ble en av de store favorittene. Hennes forskjærlighet til sine idoler vistes gjennom hele showet, og blant disse finner man Madonna, Beyonce og Christina Aguilera.

Det ble regnet som et aldri så lite sjokk, da Ivi overraskende røk ut i den tolvte sendingen etter en fremførelse av The Voice WIthin (Aguilera) – men da hadde hun imponert nok, og til tross for at hun bare endte på en sjetteplass – fikk hun kontrakt med Sony i Hellas.

Sommeren 2010 kom minialbumet Kalokairi Stin Kardia som solgte til gull, og hun var også medvirkende på en av sommerens største slagere ‘San Erthi I Mera med hip-hop stjernene (i Hellas’) Stavento.

I fjor kom album nummer to, samt nok en hit  – og nok en gjennom en gjesteopptreden – denne gang med bandet Melisse.

Ivi Adamou var det første navnet til årets startfelt av Eurovision som ble kjent. Dette skjedde allerde i august, og det ble først bestemt utover høsten – hva og hvordan Ivis bidrag skulle velges.

Kypros bestemte seg etter litt om og men for en «mini-finale» den 25. januar, der Ivi fremførte tre nokså forskjellige bidrag. La La Love utpekte seg imidlertid nokså tidlig som en klar favoritt, og det var ingen overraskelse at den gikk til topps.

kypros2

Bak den noe erketypiske ESC-tittelen, skjuler det seg en «etnoekte» middelhavspopsak, som har blitt populær blant fansen. Mange tror at Kypros i år kan få sin beste plassering på veldig mange år. Vi må tilbake til 2004, får å finne forrige gang landet var blant topp 10. De seks siste årene, har faktisk Kypros bare klart å kvalifisere seg til finalen en eneste gang.

Bidraget er skrevet i et gresk/svensk samarbeid av Alex Papaconstantinou, Bjorn Djupström, Alexandra Zakka og Viktor Svensson – der førstnevnte har hatt stor suksess tidligere med låter for andre gresksvensker som Antique og Elena Paparizou. Han har også samarbeidet med RedOne og Enrique Iglesias.

Kypros skal ut som nummer 12 i semifinale 1. Den offisielle videoen til Ivi og La La Love er inspirert av eventyret om Snehvit…:

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien