Intervju med Soluna Samay

Hun vandt mot oddsene billetterne til Aserbajdsjan i den danske finale – sol & måne stod riktigt, så Soluna Samay er gatemusikanten som nu indtager scenerne. Hun er allerede blevet presentert på årets «Dagens bidrag», men vi kan nu bringe et intervju med 6 hurtige spørgsmål til det danske håp for dette års Eurovisjon. Bli litt bedre kjent med den sjarmerende og anderledes musiker her:

Først av alt må jeg gratulerer dig med seiren ved det danske Melodi Grand Prix i Aalborg.

Spørgsmål 1: Hele dit liv har været fyldt med musik, hvad betyder musikken for dig? Hvem bliver du inspireret av?

– Musik betyder alt for mig. Når jeg kan spille og optrede bliver jeg glad. Min far var min største inspirasjon, fordi jeg lærte alt det basale omkring musik av ham. Jeg startede allerede med å optrede med ham da jeg var 5 år gammel. Vi har spillet musik på gågater i Norge i over 15 år!

Spørgsmål 2: Når du ikke synger på Strøget i København, eller på gater og stræder i Danmark eller ute i verden, hvad laver du så? Studerer du stadig? Og hvad vil du gjerne have det ender op med?

– Jeg har sat mine musikvitenskabs studier på Københavns Universitet på stand-by. Lige nu konsentrerer jeg mig mest om produksjonen av min kommende plate, og selvfølgelig Eurovision! Uanset hvad skal jeg nok lave musik resten av mit liv, på en eller anden måte.

Spørgsmål 3: Du skal nu av sted til Aserbajdsjan for at representere Danmark, men følger du ellers det danske Melodi Grand Prix & Eurovisjonens Grand Prix?

– Da jeg flyttede til Danmark i 2000 startede jeg med å følge Eurovisjonen lidt. Men det er først de seineste par år jeg rigtig har fuldt med.

Spørgsmål 4: Har du en favorit i Danmark gjennom årene (ikke nødvendigvis en vinner)? Og kanskje en favorit ved Eurovisjonen? (Nogle du ønsker at fremheve av spesielle årsaker).

– Det samme år som jeg flyttede til Danmark vannt Brødrene Olsen med «Smuk som et Stjerneskud». På det tidspunktet kunne jeg ikke et ord dansk, men sangen blev spillet over alt i Danmark og derfor vekker den mange gode minner fra mit første år i Danmark.

Spørgsmål 5: Jeg læste et sted, at teamet du hadde med ved det danske Melodi Grand Prix, også bliver teamet som du skal have med på scenen i Baku, kan du presentere dem kort? Hvad betyder de for dig på scenen?

– Ja, det bliver samme team jeg tager med på scenen i Baku. De er alle meget dyktige musikere.

På trommer har vi Ihan Haydar som laver lidt show. Hun er fyldt med energi, og det giver vores sang lidt liv på scenen. Så har vi en cool fyr på cello som hedder Kewan PadreJesper Faaborg som spiller klaver og synger kor. Og så har jeg også to korpiger, Anja og Barbara med.

De er alle fantastiske at have med. Det er deiligt å have liten selskab på sådan en stor scene!

Spørgsmål 6: Du har boet i Guatemala, på Bornholm & nu i København – hvad er sjarmen ved hver af de 3 steder, og hvad kan du bedst lide ved hver af dem?

– Jeg elsker Guatemala båte for naturen og den latinamerikanske mentalitet. Landet sprudler af farge og livsglede. Bornholm er en idyllisk lille ø¸ som har riktig mye sjarme. Jeg elsker roen på Bornholm. Og København er en fantastisk storby, som samtidig er lille nok til at man kan sykle rundt. Der er masser af musik og liv. Jeg elsker alle tre steder!

Til slut vil jeg blot takke dig, for å du tok dig tid til å svare på spørgsmålene i dette intervju. Jeg vil ønske dig & teamet alt det bedste i Aserbajdsjan, med håpet om at det må blive en stor oplevelse og inspiration for dig og det danske team, og at dere vil få en uforglemmelig tur til østen.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien