Baku Dag 4: Sverige og Norge inntar scenen

I dag var tiden inne for at de resterende landene i den andre semifinalen skulle ha sin første prøve i Crystal Arena, inkludert forhåndsfavoritten Sverige og vårt eget norske håp Tooji.

lor to

Nina Badric fra Kroatia stiller på scenen med en svart kjole og har tatt med seg skyene fra musikkvideoen hennes til scenen som bakgrunn.
Dette er helt klart veldig stilfullt og proffesjonelt utført, men kan det kanskje bli litt for anonymt?

Slovenia er første land ut til å få prøve seg på scenen i dag, og Eva Boto er kledd i en hvit blomstrete kjole fulgt av fem korister, heldigvis har de droppet de merkelige hattene fra den nasjonale finalen. Eva synger upåklagelig fremførelse og overbeviste fint for første prøve.

Årets store forhåndsfavoritt Loreen for Sverige kjører mye av det samme opplegget som i den nasjonale finalen, og det fungerer til fingerspissene. Den blå og litt mystiske bakgrunnen gir det rett visuelle utrykket, men mye kan tyde på at Loreen sparer litt på krutet til det virkelig gjelder da det virket som hun holdt litt tilbake. Men dette er nok den mest sikreste finaleplassen og vil nok holde opp til favorittstempelet sitt og tar seg lett til finalen.

Årets mest absurde tekst og låt kommer fra Georgia og «Im The Joker». Anri Jokhadze stiller med fem bakgrunnsdansere og er definitvt ikke kjedelig i løpet av sine tre minutter. Anri synger ganske så bra, men det spørs om det hjelper når låten er så rar som den er.

Tyrkia er neste land ut på scenen og deres representant Can Bonomo har faktisk bursdag i dag! Han får følge med fem dansere og har fått en lekker bakgrunn som bygger opp rundt sjørøver-temaet fra musikkvideoen. Can gir en livlig opptreden og bør ha gode sjanser til å nå finalen.

Estland har i år en av årets mest stilfulle ballader, «Kuula» med Ott Leppland. Ott gir en følesesmessig og sterk framføring som med litt hell skal kunne ha sjanser til å kvalifisere seg til finalen.

Årets mest rockete bidrag kommer fra Slovakia. Max Jason inntar scenen sammen med 3 gitarister, en trommis og blir framført med et heftig lysshow som passer låten og stilen veldig godt. Ingen ting å si på vokalen her.

Så var det endelig Norge sin tur. Tooji entrer scenen og gir en kjempe fin første prøve. Ingen store forandringer siden den nasjonale finalen, bakgrunnen er fargesprakende i oransje og svart, itilegg til at det vil bli pyroeffekter når det virkelig gjelder. Alt i alt en veldig fin gjennomkjøring for Norge og alt tyder på at sjansene for å kvalifisere seg er til stede.

Maya Sar som synger balladen «Korake Ti Zname» for Bosnia-Hercegovina starter låten på flygelet sitt før hun reiser seg og synger resten stående. Nok en god vokalprestasjon, men det spørs nok om dette kan bli litt for forsiktig og stillestående til å klare å kvalifisere seg.

Siste land ut til å prøve seg for dagen er Litauen og Donny Montelle har satdig bindet foran øynene fra den nasjonale finalen med seg. Han gir en solid framføring til første fremføring å være.

I morgen er det de første landene i den første semifinalen som skal ha sin andre gjennomgang, deriblandt finner vi Finland og Danmark.

Bilde: Wivian Renee Kristiansen

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien