Rona Nishliu vant årets Barbara Dex Award

Nok en gang har de verst kledde artistene i Eurovision Song Contest blitt kåret, og den tvilsomme æren av å gå helt til topps i årets avstemning tilfalt med klar margin Albanias Rona Nishliu.

ronakjole

Det er nettstedet House Of Eurovision som står bak kåringen, og den er oppkalt etter Barbara Dex, Belgias deltaker i ESC 1993. Hun havnet på sisteplass det året ikledd en etter hvert meget beryktet hjemmesydd kjole i blekgrønt stoff, og siden 1997 har prisen for ESCs styggest kledde artist båret hennes navn.

En liste over tidligere vinnere av konkurransen finnes her.

I år var det altså Rona Nishliu fra Albania som samlet flest stemmer i konkurransen. Hennes dramatiske kjole i sort med blå draperier og sort «plastkrage» minnet kanskje mest om noe den onde dronningen i Snøhvit kunne ha brukt, men det hindret uansett ikke Rona i å ta Albania til sin beste plassering noensinne i ESC.

På andreplass i år, som i fjor, kom tvillingene Jedward fra Irland i sine futuristiske Space Invaders-kostymer, mens Sofi Marinova fra Bulgaria kom på tredje med sin hvite skinndrakt og lårhøye støvletter. Ellers finner vi både «Indiana Joan» fra Nederland og våre nordiske naboer fra Danmark og Sverige på listen.

Rekordmange personer har avlevert sin stemme i år sammenliknet med tidligere, og i alt kom det inn 2 851 stemmer, noe som er mer enn en tredobling fra fjoråret.


Hele topp 10 så slik ut, komplett med antall stemmer:

1. Albania – Rona Nishliu (829)
2. Irland – Jedward (551)
3. Bulgaria – Sofi Marinova (232)
4. Nederland – Joan Franka (163)
5. Ukraina – Gaitana (145)
6. Danmark – Soluna Samay (82)
7. Tyrkia – Can Bonomo (76)
8. Sverige – Loreen (66)
9. Bosnia & Herzegovina – Maya Sar (62)
9. San Marino – Valentina Monetta (62)

 

Kilde: House of Eurovision
Foto: eurovision.tv (Thomas Hanses)
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien