Estland også med i 2013

Som forventet tok det ikke lang tid før Estland bekreftet sin deltakelse i Malmø 2013. Etter årets gode resultat fortsetter Estland med sin utvelgelse – Eesti Laul

estland

 

 

Etter årets flotte resultat i Eurovision Song Contest var det lite som tilsa at Estland ikke skulle dukke opp i neste års konkurranse i Malmø, Sverige. Ott Lepland gjorde en flott innsats for Estland, og med sangen «Kuula» klatret han jevnt og trutt opp på poengtavlen i finalen.Til slutt endte han helt oppe på en 6. plass. Dette utgjorde Estlands åttende topp-ti plassering siden debuten i 1994.

 

For femte året på rad skal musikkfestivalen Eesti Laul avholdes – en festival som skal hylle estisk musikk. Vinneren derfra får delta i Eurovision Song Contest og  har mulighet til å vise frem musikken sin til resten av Europa. Siden det nye systemet ble tatt i bruk har Estland fått to 6. plasser – først med Rändajad i 2009 og som sagt tidligere kom også årets bidrag på 6. plass. 

Eesti Laul er en festival preget av mye alternativ og nyskapende musikk fra unge og oppadstormende estiske artister. Vi kan nok forvente oss mye forskjellig i neste års utvelgelse.

 

kilde: escdaily.com

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien