Dagens bidrag: San Marino

Valentina Monetta er tilbake på ESC-scenen – nok en gang med en låt skrevet av den etterhvert så velkjente låtskriveren Ralph Siegel.

Valentina Monetta ble født 1. mars 1984 i San Marino og har i mange år vært aktiv i musikkmiljøet. Hun ga ut sitt første soloalbum sist september, men har tidligere gitt ut et par singler. Hun synger mye jazz, funk og soul musikk. I 2008 var hun en av dem som sendte inn en låt til SMRTV i håp om å representere San Marino i debuten. Det skjedde ikke, men fikk til slutt ønsket sitt oppfylt i 2012.

valentina monetta

I fjor kom nyheten om at Ralph Siegel, som blant annet skrev vinnermelodien i ESC 1982 (Nicole – Ein bisschen Frieden), hadde komponert San Marino sin låt. Sangerinnen var altså lokale Valentina Monetta. Mange forventet seg kanskje en jazz-inspirert pop-ballade eller noe lignende, men de fleste fikk nok hakeslepp når de så hva Valentina skulle synge. En låt om Facebook og sosiale medier var det Ralph Siegel ønsket å formidle i fjor, men det ble dårlig mottatt av EBU. Det var ikke lov med kommersielle navn i låtteksten og derfor måtte Facebook fjernes fra teksten. Det gjorde nok verken fra eller til for sjansene til San Marino. Fremføringen i Baku var energisk fra Valentina sin side, men det hjalp så lite. De endte på 14. plass med 31 poeng. 

I år kommer Ralph og Valentina med et noe mer seriøst forsøk kan vi kanskje si. Denne gangen er det en italiensk pop-ballade som utvikler seg til en danselåt på slutten. Låten heter Crisalide (Vola) (Engelsk oversettelse: Chrisalis (Fly)) og handler ifølge Valentina om å bryte ned veggene som forhindrer oss i å tro på oss selv. Det er nok forvandlingen vi får når vi oppdager «lyset», som temposkiftet i låta skal illustrere. 

Fullt intervju med Valentina —>

San Marino deltar i ESC for femte gang og håper på sin første finaleplass. Valentina Monetta synger fra startnummer 2 i den andre semifinalen 16. mai i Malmø.

Del:
Relaterte artikler