Agnethas krav

Som del av ABBA er Agnetha Fältskog en av de store stjernene for mange Eurovision-fans. Hun er også ansett som litt av et ikon blant homofile, noe som har ført til at Stockholm Pride, som er blant Nord-Europas største Pridefestival, lenge har ønsket seg henne på scenen. 

For sekstende gang, noe som innebærer at hun er blitt spurt hvert år siden festivalen startet, inviterte arrangørene av Stockholm Pride Agnetha om hun ville delta i festivalen. I motsetning til de foregående femten årene svarte hun ja denne gangen. En medvirkende årsak til dette kan nok være at hun skulle motta gullplate for hennes seneste soloalbum, «A».

Imidlertid ble ikke Agnethas deltagelse noen enkel sak for arrangørene; hun hadde en rekke krav som måtte fylles for at hun skulle komme. Festivalsjef Jørgen Eriksson innrømte at det ikke hadde vært noen enkel jobb å få i stand hennes deltagelse.

1) Agnetha ble fulgt inn på festivalområdet gjennom en separat inngang, der ingen publikummere kunne komme i kontakt med henne.
2) Hun ville ikke svare på spørsmål om noe annet enn albumet «A» mens hun var på scenen.
3) Hun krevde at det skulle være film- og fotoforbud mens hun var på scenen, men ifølge Aftonbladet gikk hun tilbake på dette like før hun gikk på scenen. Hun tillot allikevel filming og fotografering mens hun var på scenen, «men hun stiller ikke opp på noen bilder etterpå eller gjør intervjuer,» var beskjeden Maria Paulsson, Stockholm Prides pressesjef, kunne viderebringe til pressen.
4) Hun ville ikke synge. Etter at festivalledelsen alllikevel gjorde flere forsøk på å få henne til å gå med på å synge, fikk de tilbakemelding om at de ikke skulle pushe henne lengre. Mia Segolsson, fra Agnethas plateselskap Universal, sier at noe sangnummer aldri var aktuelt.

Agnetha kom på scenen, mottok gullplaten, takket fansen og gjorde et lite «dansenummer», før hun like etter ble fulgt av scenen og ut av festivalområdet gjennom samme «bakvei» som hun kom inn. 

Kilde; aftonbladet.se, db.no
Bilde; Stella Pictures

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien