Ylvis i opptreden sammen med Jedward og Bucks Fizz

Brødrene Bård og Vegard i komikerduoen Ylvis har denne høsten tatt hele verden med storm med den høyst smittende «The Fox». Fredag opptrådde de på BBC’s årlige veldedighets sending Children In Need som blir sett av mange millioner hvert år. Og mens de fremførte låten dukket plutselig Bucks Fizz og de irske tvillingene opp i fullt revekostyme sammen med andre kjente fjes.

Bucks Fizz vant ESC i 1981 for Storbritannia med gladlåta «Making Your Mind Up», mens Jedward deltok som Irlands representant både i 2011 og 2012.

Det er ikke bare disse to av kjente fjes som har satt sin elsk på låten som spør en av livets store ubesvarte spørsmål, nemlig hva reven egentlig sier. Også Redfoo, Morgan Freeman, Jimmy Kimmel og Ellen Degeneres har også vist begeistring for guttas fengende musikk som de fremfører med et lite glimt i øyet. De to sistnevnte har begge hatt Ylvis-gutta på besøk i sine talkshow den siste tiden.

«The Fox» ligger i skrivende stund nå på utrolige 227 millioner avspillinger på video-tjenesten Youtube, og tallet ser ikke ut til å stoppe med det første.Flere av videoene til Ylvis som «Stonehenge» og «Jan Egeland» har også sanket inn flere millioner treff på Youtube. Revehysteriet har rett og slett tatt helt av, på Halloween 29. oktober meldte butikker i USA om at pelskledde kostymer var utsolgt på denne noe spesielle høytiden. Andre her hjemme har gjort stor butikk i å selge reveeffekter, deriblant Vidar Vollvik som selger reveklær på sin nettbutikk Ludo Store.

Selv har Ylvis nettopp gitt ut en barnebok i samarbeid med tegneren Svein Nyhus, «Hva sier reven?» som bygger opp under «The Fox».

Og nå som verden har falt pladask for Ylvis, er det kanskje på tide å spørre seg om disse guttene kunne ha tenkt seg å stille for Norge i Eurovision Song Contest? For «The Fox» er ikke bare en humor-låt den er også en vakseekte hit produsert av de norske Stargate brødrene som har produsert store hits for blant annet megastjerner som Rihanna, Selena Gomes og Katy Perry samt mange flere. Derfor kan det vel være nærliggende å tro at hvis Ylvis klarer å gjennskape magien i en ny låt kunne den kanskje ha gjort det riktig så skarpt i den store låtskriver konkurransen.

Bård Ylvisaker var ikke helt i form da han hadde pådratt seg en streptokokkinfeksjon like før opptreden på BBC. Men like fullt: The show must go on, og Bård og Vegard ga virkelig salen noe å juble for. Det britiske publikummet virker minst like begeistret som i USA og her hjemme over den energiske poplåta.

Ylvis har ikke kommentert eller hintet om at Eurovision-deltagelse er noe de i det hele tatt tenker på, men det er selvfølgelig lov til å håpe!

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien