Nederland går for Ilse DeLange og Waylon

(Oppdatert) Nederland har ikke uventet avslørt at det blir Ilse DeLange som blir deres representant i København – men ikke alene.

Med seg får hun Waylon – og sammen kaller de seg The Common Limmits. Mye tyder på en amerikansk gitar- og countryinfluert låt for Nederland i 2014.

Ilse DeLange (f.1977) er en Nederlands største artister med seks studioalbum bak seg siden gjennombruddet i 1998, der samtlige har toppet de hjemlige listene og solgt i mangfodlige tusener. En av hennes største hits var Miracle fra 2008. Albumet samme år, Incredible, solgte til fem ganger platinum:

Tidligere i år oppsummerte hun karrieren i samlealbumet Eye of the Hurricane.

33 år gamle Waylon, heter egentlig Willem Bijkerk og er også et navn innen countrypop-sjangeren, men han har også våget å ta adskillige steg inn i andre sjangre.. Artistnavnet er forøvrig en hyllest til countrylegenden Waylon Jennings, og Bijkerk selv jobbet flere år i Nashville før han i 2005 forsiktig startet med å gjøre karriere hjemme i Nederland.

Dette året bidro han i Nederlands nasjonale finale i en duo (slått av Glennis Grace), men først i 2008 ble han for alvor et kjent navn – da han ble nummer to i Nederlands utgave av Got Talent.

Hans første suksess ble Wicked Way samme år, og han har siden hatt fin suksess både med singler og to album:

Ilse DeLange og Walon har forøvrig stått på scenen sammen tidligere, som dere kan se her:

Bidraget til København vil bli offentligjort i februar eller mars.

Del:
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Relaterte artikler
Italia 2022
Intervjuer

2022: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2022
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien