Dagens bidrag: Irland

Vi har kommet til neste land i vår presentasjon av årets bidrag. I år er det gruppa Can-Linn feat. Kasey Smith som representerer Irland med låta «Heartbeat».

23 år gamle Kasey Smith kommer fra nordsiden av Dublin og familien hennes består av en rekke kjente sangere. Kasey ble kjent gjennom den BT Music Award-nominerte gruppa Wonderland i 2010. Gruppen ble dannet av Louis Walsh og Kian Egan, tidligere medlem i gruppen Westlife. I 2011 ble gruppen splittet opp og Kasey reiste til Nashville i Tennessee, der hun fokuserte på solokarrieren, skrev låter og forsøkte å få en del sceneerfaring.

Da Kasey kom tilbake til Irland i 2013 var hun med i den nasjonale utvelgelsen i Irland, Eurosong 2013, hvor hun kom på tredjeplass med sangen «Kiss Me».

I år var det som vanlig fem konkurrerende bidrag i Irland og mentoren Hazel Kaneswaran valgte ut gruppen, eller samarbeidsprosjektet, Can-Linn og Kasey samt deres sang «Heartbeat». Låta er skrevet og komponert av Hazel Kaneswaran, Jonas Gladnikoff, Rasmus Palmgren og Patrizia Helander.


De fem konkurrerende artistene og deres låter ble presentert på radio den 6. februar, tre uker før finalen skulle sendes live på The Late Late Show den 28. februar.

I finalen fremførte de fem artistene sine bidrag og deretter skulle fem byjuryer stå for halvparten av stemmene og seerne for den andre halvparten. Underveis i avstemningen var det tydelig at det sto mellom to låter, «Heartbeat» og «The Movie Song». «Heartbeat» vant knepent både hos juryene og seerne, men det holdt til seier og dermed får de reise til Eurovision Song Contest i København.
Irland har i år blitt trukket til å opptre som land nummer 9 i den andre semifinalen i ESC.

Dette er den 48. gangen Irland deltar i Eurovision Song Contest og dette er landet som har vunnet konkurransen flest ganger, hele syv seiere! I fjor var det Ryan Dolan som representerte Irland med låta «Only Love Survives», han endte helt nederst på resultatlisten i finalen, på en skuffende 26. plass.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien