Krim-stemmerne er stadig ukrainske!

 

 

Eurovisjons-Sjefen, Jon Ola Sand slår i dag fast – at Krim-stemmerne er geldende i Ukraine, så trods konflikten i landet, så er det for Eurovisjonen stadig uendret!

 

Dermed slås det fast, at de ca. 3 mio. stemmer som finnes på Krim, de forbliver hvor de hele tiden har været pt. Indbyggerne på Krim har stadig ukrainske telefonnumre, og deres stemmer vil derfor automatisk indgå som ukrainske. Spørgsmålet er så, om de kommer til at forsøge med massestemning på Russland, for at påvirke resultatet fra ukrainsk side. EBU ønsker ikke at tage politisk stilling til konflikten, og netop det faktum at telefonnumrene stadig er urkainske, fratager dem det problem at tage stilling.

 

Russland og Ukraina er i samme semifinale, men hverken DR eller EBU har mærket noget til konflikten, så man håper og tror på at det fortsetter med fred ved showet og pressekonferencerne. Jon Ola Sand oplyser at han har holdt adskillige møder med begge delegasjoner, og at de virker til at have et fint forhold sammen, til det der er behov for i konkurransen. Det tyder på at den regionale stridsøkse er begravet, og at delegasjonerne blot nyter å være gjester.

 

Kilde: DR.dk/GrandPrix   

Del:
Relaterte artikler