Dagens bidrag – Georgia

Hver dag frem til den første semifinalen i Wien presenterer escNorge årets 40 deltakende låter. I dag har turen kommet til Georgia.

georgia1

I år stiller Georgia med ordentlig girl-power. Nina Sublatti fremmer feminisme, kvinnelig styrke og ærlighet i den kraftfulle låten Warrior som Georgia stiller med i ESC 2015.

Georgia gikk i år for en nasjonal finale, noe de har hatt varierende suksess med tidligere. Sist gang de valgte bidrag gjennom nasjonal finale ble det ingen Eurovision-finale på Georgia. I to år har de derfor basert seg på interne utvelgelser, med noe dårlige resultater. I år var de tilbake med nasjonal finale, der 5 artister deltok. Nina vant med høyest score fra både seerne og juryen.

Nina Sublatti ble født i Moskva i 1995, men familien flyttet tidlig tilbake til Georgia der hun har vokst opp. Hun startet med sang og musikk i tidlig alder og gikk ut fra musikk-skolen i 2008, med piano som spesialitet. Hun jobbet som musiker og modell i noen år, før hun deltok i den georgiske versjonen av Idol i 2013, som hun gikk hen og vant. Etter dette har hun gitt ut et album (Dare To Be Nina Sublatti) og nå skal hun altså representere Georgia i Eurovision Song Contest 2015 med låten Warrior. Låten har hun skrevet helt på egenhånd, men i etterkant av finalen har hun fått hjelp av den velkjente Thomas G:sson til å finpusse låten.

Georgia er absolutt ikke en av favorittene i årets Eurovision Song Contest. Verken fansen eller bookmakerne har dem høyt på sine lister. Noen tror derimot at Georgia fort kan overraske, med tanke på at det er en av relativt få kraftfulle up-tempo låter i årets konkurranse.

Georgia debuterte i 2007 og har kommet topp 10 to ganger. Dette skjedde i 2010 og 2011. Siden det har det gått relativt trått for georgierne med to ikke-kvalifiserte bidrag og ett som kom på 15. plass i finalen (2013). Vil det gå bedre i år? Georgia avslutter årets første semifinale og dette markerer slutten for våre presentasjoner av låtene i semifinale 1.

georgia2
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien