Dagens bidrag – Irland

Hver dag frem til den første semifinalen i Wien presenterer escNorge årets 40 deltakende låter. I dag har turen kommet til Irland.

irland1

Tradisjonen tro gikk årets irske finale av stabelen under ‘The Late Late Show’, der fem artister konkurrerte om å få reise til Østerrike. Det var 17 år gamle Molly Sterling som til slutt stakk av med seieren og hun representerer Irland med balladen «Playing With Numbers».

17 år gamle Molly Sterling vokste opp i landsbyen Puckane i grevskapet Tipperary, nord i Irland. Da Molly var liten sang hun alltid til sin fars CD-er når de var på bilturer og bare 11 år gammel bestemte hun seg for å lære å spille piano, helt på egenhånd. Som 12 åring ble hun med i talentkonkurransen ‘Tipperary Teen-Idol’. Molly vant konkurransen og førstepremien var innspillingstid i Popstar Studios.
Året etter fikk hun andreplassen i kategorien «Best girl vocal» i Kilkenny Music Festival og i mai 2014 fikk hun nok en andreplass, denne gangen i ‘All Ireland Schools’ Talent Search’.
Like etter dette kom hennes første album «Strands of Heart».

Balladen «Playing With Numbers» har Molly skrevet i samarbeid med Greg French som en del av hennes nye album. Greg har blant annet arbeidet som låtskriver og produsent i samarbeid med artister som The Corrs, Mutt Lange og Van Morrison.
Sangen handler om sjansene folk tar i kjærligheten og i livet generelt, samt det å gå sine helt egne veier.

Molly Sterling har nettopp fylt 17 år og hun blir tidenes yngste artist til å representere Irland i Eurovision Song Contest. I et balladetungt år kan det bli vanskelig for 17 åringen å hevde seg i Wien, men hun kan skille seg ut der hun sitter alene ved pianoet og synger med sin særegne stemme.

Under fjorårets ESC i København måtte Can-Linn feat. Kasey Smith se finalen fra sidelinjen da de endte på en 12. plass i sin semifinale. Skuffelsen var stor for ESC-nasjonen Irland, som stadig er det mestvinnende landet med sine 7. seiere sammenlagt.
Det er en stund siden de irske glansdagene på 80- og 90-tallet og de har ikke vunnet siden 1996 da Eimear sang seg til topps med «The Voice».

Irland ligger for øyeblikket på en 30. plass på bettinglistene og med startnummer 2 i den andre semifinalen, torsdag 21. mai, må Molly virkelig trollbinde både jury og publikum for å unngå nok en irsk avskjed i semien. {CONTENTPOLL [«id»: 45]}

irland2


Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien