Dagens bidrag – Frankrike

Hver dag frem til den første semifinalen i Wien, presenterer escNorge årets 40 finalelåter. I dag stanser vi i Frankrike, som sedvanlig er blant de forhåndskvalifiserte landene.

I år sender landet en ekte fransk powerballade som har en forsiktig innflytelse fra de franske kabaretrøttene.

frankrike1

46 år gamle Lisa Angell er kvinnen som skal forsøke å revansjere Frankrikes forsmedelige resultat fra København. Det gjør hun ikke uten bråk i franske medier, der listene for tiden domineres av unge, vakre jenter med utseende som en purung France Gall. Angell ble rett og slett regnet som både for «gammel» og for «rund i kantene» til å være landets representant.

Vinden har imidlertid snudd de siste ukene, og Lisa Vetrano (som er hennes egentlige navn) har fått fin støtte for å velge en låt som også har en nesten skjult innflytelse fra kabaretene i landet. Det er nemlig her Angell har sine røtter, hvor hun har opptrådd med stor suksess på klubber i Paris og på den ranske riveraen i en årrekke.

På platefronten debuterte hun så sent som i 2011, men da ble deretter utgivelsen hennes en storselger i hjemlandet.

Bidraget til Wien, Noubliez pas, kan oversettes til norsk med «ikke glem» og er skrevet av Robert Goldman. Under pseudonymet Jill Kapler har Goldman blant annet levert låter til et navn som Celine Dion, og i ESC-sammenheng serverte han Je n’ai mon ame for Natasha St-Pier tilbake i 2001. Den gangen ble Franrkrike nummer 4, en plassering som Frankrike siden ikke har slått.

Etter et totalt mislykket forsøk på en slags nasjonal finale i fjoråret, ble både Angell og bidraget valgt internt av det franske TV-selskapet: Et selskap som i år forøvrig flytter hele Eurovision over til landets største, statlige TV-kanal: France 2.

Til Wien er både odds og poller noe avventende til Angells opptreden, da bidraget stort sett befinner seg i den berømte hopen – verken øverst eller nederst på listene.

frankrike2

Opptredenen vil bli Frankrikes 58. finale av de 60 som har vært arrangert. Kun i 1974 og 1982 har landet ikke deltatt i konkurransen.

Hvor Lisa Angell skal opptre i startfeltet den 23. mai, bestemmes først etter den andre semfinalen i Wien.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien