Dagens bidrag – Spania

Hver dag frem til den første semifinalen i Wien, presenterer escNorge årets 40 finalelåter. I dag har turen kommet til Spania.

spania1

Spania har ikke helt klart å bestemme seg for hvilket format de liker best når de skal velge artist og låt til Eurovision Song Contest. De seneste årene har vært en salig blanding av interne utvelgelser og nasjonale finaler av ulike formater. I år har de valgt å gå tilbake til intern utvelgelse. Årets artist heter Edurne og synger låten Amenecer.

Edurne Garcia Almagro ble født 22. desember 1965 i Madrid og er en dame med mange jern i ilden. Hun ble først kjent for det spanske publikum gjennom talent-showet Operacion Triunfo. Siden den gang har hun vært et fjes å regne med i den spanske kjendisverdenen. Hun har gitt ut flere album og har i tillegg jobbet som skuespiller, musikalartist og TV-vert. Hun har også kommet på andre plass i Skal Vi Danse? og har vunnet TV-konkurransen Your Face Sounds Familiar der ulike kjendiser kler seg opp som kjente artister og synger deres sanger akkurat slik de tidligere har gjort det. Under kan du se Edurne imitere Pink. Edurne er i et forhold med keeperen til Manchester United, David de Gea.

 I år valgte altså TVE Edurne til å representere Spania. Det er tre ringrever i denne bransjen som står bak låten hennes. Thomas G:son, Peter Boström og Tony Sanchez-Olsson har skrevet låten. Thomas G:son har deltatt som låtskriver i Eurovision Song Contest 8 ganger tidligere og vant med Loreen i 2012. Tony Sanchez-Olsson var blant annet med på å skrive låten til Pastora Soler i 2012. Peter Boström var også med på å skrive Euphoria og vår egen Stay i 2012. Ironisk nok kom låtene hans både på første og siste plass i finalen.

Låten beskrives som symfonisk og «episk». Sangen handler om tapt kjærlighet og et bristet hjerte og om historien om kampen for å finne igjen gleden og å se soloppgangen igjen. Amanecer betyr daggry. Edurne skal visstnok bare ha med seg én danser på scenen i Wien. Samme danser som i videoen over.

Spania har lenge ventet på en ny seier i Eurovision Song Contest. Siden debuten har de vunnet 2 ganger, i 1968 og 1969. De har ikke vært bortskjemt med gode plasseringer de siste årene, men har i motsetning til Storbritannia, Tyskland og Frankrike unngått sisteplassen siden semifinalene ble innført i 2004.

Årets låt er ikke tippet til å ta en topp-plassering. Låten er ganske godt likt hos fansen, men det er ingen stor tro på at Spania kommer til å bemerke seg i årets konkurranse. Hva som skjer får vi vente med å se 23. mai.

spania2
Del:
Relaterte artikler