Agnete

Hun er mest kjent som artisten i bandet The Blacksheeps. Sammen med bandet har hun vunnet MGP-junior, men de har også en andreplass i MGP fra 2011. Som soloartist har hun vunnet ‘Skal vi danse’ og har en andreplass fra ‘Stjernekamp’ på samvittigheten. Jenta, som nesten vinner alt, er nå endelig klar som soloartist i MGP. Hva tenker hun om sin MGP-deltakelse? Vi har spurt henne.

Agnete Kristin Johnsen har til tross for sin unge alder hatt en lang og innholdsrik karriere. Allerede som fjortenåring ble hun kjent i bandet The Blacksheeps. De vant både MGP-junior og den nordiske MGP-junior utgaven. De stilte opp i voksen MGP i 2011 og kom på andreplass bak Stella Mwangi. Etter The Blacksheeps fortsatte Agnete sin vei mot toppen. Det ble en seier i ‘Skal vi danse’, og en andreplass i ‘Stjernekamp’, kun slått av årets MGP-programleder Silya Nymoen. Hun har også spilt i musikalen trollmannen fra Oz. Det er overhodet ikke noen nykommer som er klar for MGP nok engang.

Sang nr. 10 «Icebreaker» tekst og melodi: Agnete Johnsen, Gabriel Alares og Ian Curnow.


Nå begynner MGP-finalen å nærme seg med stormskritt. Hvordan går det med prøvene og forberedelsene?
Prøvene går veldig bra og bedre for hver gang. Er imponert over det folkene i produksjonen har satt sammen. Alle teknikere, scenebyggere, produksjonsarbeidere og assistenter har gjort en utrolig jobb med årets MGP. Jeg er stolt som får lov til å være en del av dette.

Teksten til «Icebreaker» virker meget personlig og den siste tiden har media skrevet at du har vært gjennom flere tøffe perioder som man kanskje kan kjenne litt igjen i låta. Hva betyr «Icebreaker» for deg og hvordan ble den til?
Låta Icebreaker handler om det å være der for noen og hjelpe dem gjennom en tøffere periode i livet dems. Ei god venninne av meg, som alltid har stilt opp for meg, hadde det tungt og behov for å ha noen der. Hun ringte meg da jeg satt i en låtsession i Nederland og ja, sånn ble den låta til.

Har du nå gått mer over i elektro pop-landskapet, eller føler du deg fortsatt hjemme i den mer rocka verdenen som vi har sett deg i tidligere?
Jeg føler meg mer hjemme i dette landskapet enn det jeg gjør som rocka. Allikevel er den rocka siden fortsatt noe jeg drar inspirasjon fra. Kanskje jeg dukker opp på noe rocka en dag 🙂

Og nå som du er ute med ny låt er det naturlig å lure på om du jobber med flere låter og om det kommer et album i nærmeste fremtid?
For en artist er det nok veldig ofte at man har et ønske om å gi ut et album, det hadde så klart vært veldig kjekt å gi ut et album. Allikevel er det pr. idag kun planer om å skrive singler noe jeg jobber med.

Med seier i MGPjr. 2008 og en andreplass fra MGP i 2011 kan du kalles en veteran i dette gamet, tross din unge alder. Som årets eneste MGP-veteran, tror du det er en fordel for deg å ha disse erfaringene når du nå entrer MGP-scenen igjen?
Det er vel alltids positivt å ha med seg erfaringer i det man skal gjøre. Jeg, for min del, får større forventninger til meg selv siden jeg alltid vil gjøre det bedre enn forrige gang. Det er jo også mulig at publikum forventer mer av noen som har stått på den scenen før. Om det er en fordel er det både ja og nei.

På forumet vårt har leserne diskutert mye om hvordan de ønsker at showet ditt skal være. Kan du avsløre noe om hva vi kan forvente oss når du entrer scenen i Spektrum?
Det er akkurat dette jeg elsker med MGP, alle har meninger på hvordan det skal være. Jeg kan si at vi har gått for en stilren og elegant opptreden, noe produksjonen virkelig har klart å ordne. Er heldig som får muligheten til å jobbe med de i produksjonen til MGP.

Du har selv fortalt at du har et sterkt konkurranseinstinkt og du har vunnet flere konkurranser på TV tidligere. Hvorfor er det nettopp deg og ditt bidrag folket skal stemme frem som representant for Norge i ESC 2016?
Alle som er med på MGP er jo med fordi dem har et ønske om å vinne, i allefall tror jeg det. Jeg ønsker så klart å vinne, det har vært en drøm helt siden jeg var liten å få lov å representere Norge i Eurovision. Men nøyaktig hvorfor folk skal stemme på meg og Icebreaker, det må publikum avgjøre under finalen på lørdag.

Hva vil du si er tidenes beste MGP/ESC-låt eller øyeblikk?
Hvert år får vi et nytt tidenes beste ESC øyeblikk, selvfølgelig er det ekstra spesielt når det er norsk seier, men det er det med å se den gode stemningen som ESC publikummet er kjent for å lage!

Hvis du måtte velge én av årets MGP-låter du måtte covre på samisk, hvilken ville du valgt og hvorfor?
Kanskje «Afterglow», det er en fin låt og jeg tror det samiske språket hadde kledd den.

Og til slutt; Har du en hilsen til escNorges lesere?
Tusen takk for at dere følger med på MGP, gleder meg vilt mye til lørdagens show!

12Fra pressekonferansen hos NRK 19.01.16


Agnete har fått startnummer 10 i MGP-finalen på lørdag. Begivenheten sendes direkte fra Oslo Spektrum, hvor ti bidrag skal kjempe om æren av å representere Norge i den internasjonale Euro-vision-finalen i Stockholm. Sendingen starter kl. 20.55 på NRK1.

escNorge ønsker Agnete lykke til med prøver og forberedelser frem mot lørdagens finale!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien