Dagens bidrag: Aserbajdsjan

Tradisjonen tro skal vi her på escNorge også i år ta dere leser igjennom årets 43 bidrag. Gjennom denne serien skal vi passe på at dere blir litt bedre kjent med artisten(e), hvem som har skrevet bidraget og ikke minst litt om landet de representerer. Årets dagens bidrag går alfabetisk, og derfor er Aserbajdsjan dagens land.


ASERBAJDSJAN
Hovedstad: Baku
Antall innbyggere: 9 780 780
Landets kringkaster: ITV
Debuterte i ESC: 2008
Dårligste plassering: 22. plass i 2014 (Dilara Kazimova – Start A Fire)
Beste plassering: 1. plass i 2011 (Ell & Nikki – Running Scared)


Tidligere i mars offentliggjorde ITV sin representant for Eurovision 2016, Samra Rahimli. Sangen, «Miracle» ble presentert noen dager senere.
«Miracle», ble valgt ut av musikkeksperter og forskjellige TV personligheter i Aserbajdsjan, og Eurovision-fans fra 35 forskjellige land skal også ha blitt spurt om en mening før ITV bestemte seg for å sende bidraget til Stockholm.
Sangen begynner som en powerballade, men utvikler seg etterhvert til mer, og er foreløpig en populær kandidat til å kjempe om gullet i Sverige.
Den er skrevet av Amir Aly, Jakob Erixson og Henrik Wikström.

samra itv

Samra Rahimli ble født i 1994.
I 2012 deltok hun i Aserbajdsjan’s nasjonale finale, og var en av storfavorittene til å representere landet på hjemmebane.
Senere deltok hun i både «The Voice of Turkey», og «The Voice of Azerbaijan», og gjorde det svært bra i begge konkurransene. I 2016 fikk 21-åringen endelig Stockholmbilletten, og er nå det suksessfulle landets nye Eurovision-håp.

Aserbajdsjan deltar i første semifinale den 10. Mai. Vil Samra følge landets tradisjon og ta seg til finalen?

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien