Dagens bidrag: Belgia

Tradisjonen tro skal vi her på escNorge også i år ta dere leser igjennom årets 43 bidrag. Gjennom denne serien skal vi passe på at dere blir litt bedre kjent med artisten(e), hvem som har skrevet bidraget og ikke minst litt om landet de representerer. Årets dagens bidrag går alfabetisk, og dermed er Belgia dagens land.


BELGIA
Hovedstad: Brussel
Antall innbyggere: 11,3 millioner
Kringkaster: VRT og RTBF
Debuterte i ESC: 1956
Beste plassering: 1.plass i 1986 Sandra Kim «J’aime la vie»
Dårligste plassering: 27. plass i semifinalen i 2007, The KMG’s «Love power»


Den 17. januar arrangerte den flamske kringkasteren, VRT, årets belgiske finale i Eurosong 2016. Fem håpefulle artister fremførte sine bidrag før to av dem gikk videre til gullfinalen. Når alle stemmene ble lagt sammen var det 19 år gamle Laura Tesoro og låten «What’s The Pressure» som stakk av med seieren.

laura tesoro eurosong 328

Foto: Wim Van de Genachte (VRT)

Laura Tesoro er halv belgisk og halvt italiensk. Hun ble født i Antwerpen i 1996 og allerede som 12 åring fikk hun sin første TV-rolle i en belgisk krimserie, før hun begynte å spille i musikaler som Annie og Domino. I 2009 opptrådte hun i den andre utgaven av Ketnetpop før hun gikk videre til å spille rollen som Charlotte i den belgiske såpeoperaen Familie.

I 2014 deltok hun i The Voice Van Vlaanderen hvor hun til slutt kom på en andreplass. Etter deltakelsen i The Voice ga Laura ut sin første singel «Outta Here» som nådde en 23. plass på den flamske hitlisten Ultrapop. Det tok et år før den neste singelen «Funky Love» ble sluppet og i utgangen av 2015 ble det kjent at Laura var en av fem finalister i Eurosong 2016.

«What’s The Pressure» er en motown-funk inspirert låt og dette er Lauras tredje singel. Den har klart å klatre seg opp til en 2. plass på hitlistene i Belgia.
Låten er skrevet av den berømte belgiske singer-songwriteren Sanne Putseys, også kjent som Selah Sue, og Birsen Uçar. Den er produsert av britiske Peter Gordeno, som blant annet spiller keyboard med Depeche Mode.

I Stockholm skal Laura fremføre «What’s The Pressure» i andre halvdel av den andre semifinalen den 12. mai. Der håper hun på å klare det samme som fjorårets belgiske representant, Loic Nöttet, nemlig å kvalifisere seg til den store finalen lørdag 14. mai.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien