Romanias ESC-deltakelse i fare?

Gammel gjeld til EBU kan føre til at døren stenges for Romania i årets Eurovision Song Contest. EBU og Romanias økonomisk hardt rammede TV-kanal TVR jobber nå for å løse floken.

Siden 2008 har TVR opparbeidet seg en gjeld til EBU på bortimot 10 millioner euro. Deler av dette beløpet skal være tilbakebetalt, senest gjennom en overføring på om lag 250 000 euro i januar i år. TVR skal også ha betalt EBUs deltakeravgift for 2016. Men fortsatt skylder kanalen penger for ‘gammel moro’, og som en følge av dette kan Romania bli tvunget til å trekke seg fra årets konkurranse om EBU setter hardt mot hardt. TVR står også i fare for å miste rettighetene til å overføre sendingene fra Stockholm.

I en offisiell uttalelse sier TVR at «EBU foreløpig venter på et svar fra den rumenske regjeringen, parlamentet og finansdepartementet, som har blitt kontaktet i et forsøk på å løse de økonomiske flokene. EBU krever også en garanti fra den rumenske stat med et løfte om at all gjeld blir tilbakebetalt innen satte tidsfrister.»

I følge kanalens egen aktivitetsrapport som ble overlevert til parlamentet i Romania skal den økonomiske situasjonen i TVR ha bedret seg det siste året, og pilene peker nå i riktig retning. Kanalen uttaler videre at de vil gjøre alt i sin makt for å sikre at årets rumenske representant, Ovidiu Anton, vil stille på scenen i Stockholm i mai for å fremføre sin egenskrevne låt Moment of Silence.

escNorge følger saken videre.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien