2. halvdel av prøverne på første dagen

I formiddags var det start for de første prøver, og: Finland, Hellas, Moldova og Ungarn tok deres første skridt på årets scene – i eftermiddag var det så tid for de næste 5 lande, til at gøre deres erfaringer med maskineriet.

 

Kroatiske Nina Kraljic stiller med et forstørret dress, som starter med å blive trukket av henne. Med sig på scenen har hun 4 korsangere, og bakgrunden er intens blå-lilla og der man får bl.a. fornemmelsen af en stjernehimmel. Vokalen ud fra det lille klip, virker upåklagelig.

 

 

Douwe Bob fra Nederland har ligeledes valgt å ta sig en bakrgund med lilla nuancer, dog er der lidt røde og gyldne toner med i valget her, så det falder en smule mere varmt ut, end det gjorde ved Kratia. Med sig på scenen er der klassisk opstilling med orkester. Også her virkede vokalen til at klare sig til UG i det korte klip.

 

 

Armenia med Iveta Mukuchyan har valgt en temmelig mørk og «mekanisk» bakgrund, med noter af mørkt blåt og sort i en forening. Såfremt at det er hennes scenekleder hun allerede hadde på i dag, så skal vi vente noget som minder om en badedragt med lang kappe på scenen, når de armenske farger forsvares.

 

 

San Marino og tyrkiske Serhat har ladet bakgrunds valget falde på mørke toner, men med rødt som bryder det i takt til musikken. Kanskje der burde blive brudt mere, når man tenker på hvilken slags låt man forsøker å presentere. Med sig på scenen har Serhar 5 sangerinder/dansere.

 

 

Russlands Sergey Lazarev har også valgt den lidt mørke bakgrund, men her er der taget teknologien og effekter i bruk, pt. ser det som ventet ut som om russerne går benhårdt efter sejren i år! Ut fra de små dele man har set på dagen, er Sergey nok den, hvor der teknisk serveres mest for øjnene hos seerne. Russerne stiller med 4 korsister/dansere på scenen.

 

 

 En kort opsummering på alle prøverne på første dagen:

 

 

 I morgen er det 2. dag i Stockholm, og prøverne fortsetter her med de resterende lande i den 1. semifinale.

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien