Eurovision sendes direkte i USA

For første gang i historien sendes Eurovision Song Contest direkte på amerikansk TV. Logo TV har sikret seg rettighetene til å sende finalen 14. mai.

Logo TV, som blir eid av Viacom Media Networks, har fra kanalen ble startet i 2005 til 2012 hovedsaklig sendt kultur- og livsstilsprogrammer rettet mot homofile. Nå er det kultur- og livsstilsprogrammer for alle som står på sendeplanen, men det er kanskje ikke så rart at det ble Logo TV som sikret seg rettighetene til å sende Eurovision Song Contest likevel. Finalen vil bli sendt direkte på Logo TV kl. 15.00 EST. Programmet vil også bli sendt direkte på LogoTV.com og Logo TV-appen. Sist Sverige arrangerte Eurovision i 2013, ble finalen direkteoverført til den svenske ambassaden i Washington, D.C. Dette blir imidlertid første gang den sendes direkte på TV over hele USA.

Logo TV er kjent for å sende RuPaul’s Drag Race, produsert og ledet av RuPaul. I den siste sesongen har det vært flere linker til Eurovision Song Contest. I finalen i den sjette sesongen ble Conchita Wurst, som vant Eurovision i 2014, nevnt i en video. Wursts venninne, den australske draq queenen Courtney Act, sa åpent at hun ønsket å representere Australia i Eurovision Song Contest 2015. Australske SBS valgte heller Guy Sebastian, som sikret landet en femteplass i finalen.

Også i sesong 7 av serien til RuPaul ble Wurst nevnt, da de hyllet skjeggete drag queens.

Eurovision Song Contest 2016 ser du på NRK1 eller NRK Tegnspråk 10., 12. og 14. mai. Finalen sendes også på NRK3, med gjengen fra P3morgen som kommentatorer.

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien