Stockholm: De første prøvene

Det har startet! I formiddag har endelig de første prøvene startet i Globen, og her er korte inntrykk hva vi kanskje kan forvente oss fra scenekanten.

Som de siste årene får artistene være i ro og fred under første gjennomkjøring uten presse i salen, og her er det kun Eurovision.tv som publiserer korte videoer. Imidlertid sendes bilder til pressesenteret, slik at akkrediterte journalister allikevel får en sjanse til å følge med.

Vi på escNorge er på plass i Stockholm fra midten av uken, men akkurat under disse første gjennomkjøringene får vi omtrent samme inntrykk fra hjemmemaskinen som alle andre.

I formiddag har årets første land vært i aksjon, men ingen av disse regnes som store favoritter.

Finland har først vært på scenen, og det hele virker å være et lite kaos av neonfarger. Førsteinntrykket av den såkalte 3D-effekten er utfra bildene at dette kan fremstå litt småkaotisk?

Sandhja opptrer sammen med korister bak og mikrofonstativ, og det hele ser ut til å være rimelig gjennomtenkt på koreografi-siden. Reaksjonene er at dette ser noe tamt ut, kanskje?

Hellas virker å bygge opp under hva vi så både fra musikkvideoen, samt fra tekstlinjene i låten. Her blir det en brå overgang fra Finlands neonshow til «rising sun» og en gruppe som ser ut til å bruke det meste av scenen. Scene og bakgrunn virker å farge adskillig bedre enn for Finlands opptreden. Vi ser tydelig de greske elementene i koreagrofi og dans.

Moldova var tredje land ut i formiddag, og dette hørtes da ikke helt rent ut? Hun er alene på scenen ved siden av danser, som er ut som han bærer rundt på en blanding av krukke og tromme. Kanskje en muggetromme? Visuelt ser vi fra dagens klipp ingen fallende stjerner, der scenen er satt i dypt blå. Det rapporteres forøvrig om litt lydtrøbbel, i alle fall inn til pressesenteret.

I  moetsetning til Lidia fra Moldova, virket Freddie fra Ungarn meget stødig vokalt. Her var det adskillig mer farger i scenebildet, og det som slår oss i år er at de mange skjermene i år virker å bygge mer opp mot lyseffekter og som visuelle tepper – enn å vise krevende og detaljerte grafiske bilder. Opptredenen til Freddie bar ellers preg av mye av det samme vi så i den nasjonale finalen, med en stående trommis og tre vokalister. De tre siste foreløpig uten lyssablene.

 

I skrivende stund har det vært en riktig så god lunch-pause i Globen, før det er klart for neste gruppe av prøver. Armenia har nettopp avsluttet sine første prøver. Utover ettermidagen blir det et par virkelig interessante bidrag:

Senere i ettermiddag/kveld er det klart for Kroatia, Nederland, Armenia, San Marino – og en av årets virkelig store favoritter: Russland.

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien