Liveblogg dag seks

God morgen alle sammen! Solen skinner her i Stockholm og jeg er klar for en lang dag i arenaen.

Dagens program starter med prøvene til 3 av de 5 store, nemlig Tyskland, Italia og Storbritannia. Når de har hatt sine første lukkede prøver, bærer det inn i Globen for bilder og videoer av alle bidragene i semifinale 2. 

Agnete har sin andre gjennomkjøring i dag klokken 19:45 i kveld. Jeg setter opp dagens program under, og du kan følge denne livebloggen fra 09:50. 

09:50 Tyskland 
10:30 Italia
11:10 Storbritannia

12:45 Latvia
13:10 Polen
13:35 Sveits
14:00 Israel
14:25 Hviterussland
14:50 Serbia

15:25 Irland
15:50 Makedonia
16:15 Litauen
16:40 Australia
17:05 Slovenia
17:30 Bulgaria

18:55 Danmark
19:20 Ukraina
19:45 Norge
20:10 Georgia
20:35 Albania
21:00 Belgia

Merk at dette er ca tider! Er det noe man har lært seg ved å følge prøvene her er det at det er enkelte land det tar veldig lang tid å kjøre igjennom. 


Tyskland
Tja, her er lite forandret fra den tyske finalen i februar. Scenen er den samme, med lysene, trærne og månen i bakgrunnen. Jamie Lee synger godt og stødig. Litt rot med kameravinkler i første gjennomkjøring. Dette er nok helt på plass i løpet av de to neste rundene. 

Personlig liker jeg låten veldig godt, men jeg tror ikke Tyskland gjør det så veldig godt i år. Mellom 20 og 25 i finalen.

Italia
En veldig flott fremførelse som ga meg frysninger. Francesca i sparkebukse på scenen sammen med blomster. På skjermen dukker det opp en del effekter slik det gjør i musikkvideoen hennes. Vokalt veldig stødig, men man merker at hun ikke har den sterkeste stemmen. 

Dette kan bli nok en topp ti på Italia.

Storbritannia
Dette var vel helt ok. Scenen ser ut som i musikkvideoen, og de har med seg et band. Gulvet er dekket av bilder av ulike folk. Applaus for fremføringen. 

Usikker på plassering her, men det går nok bedre enn i fjor for Storbritannia. Et sted mellom 20 og 15.

Da blir det en times pause herfra, før jeg er tilbake fra arenaen og åpne prøver for semifinale 2. 

Direkte inne fra Globen nå.

Første land ut er Latvia. Dette blir råtøft både i salen og på tven. Helt klart en qualifier og en topp ti kandidat. 

IMG 0723

Polen
Fra en veldig sterk prøve til en annen. Dette var virkelig bra, og Polen kan nok engang se frem til en finaleplass. 

Sveits 
Lang pause og mange forberedelser før (K)rykka kommer i gang. Krøllene er borte for anledningen, og vokalt sett helt ok. Alikevel mener jeg at dette er en fryktelig kjedelig låt. Ingen finaleplass på Sveits i år. 

Israel
Så kommer nok en solid prøve, og den beste hittil. Fantastisk levert av Hovi Star og Israel. Kommer ikke denne til finalen så skjønner jeg ingenting. Gåsehud over hele kroppen. Med på scenen har han også to akrobater som snurrer rundt i et hjul og gir et flott symbol på hva denne låten faktisk sier. Her ser vi også hva du får av pyro for 16000 euro.

Hviterussland
Ivan den nakne med ulvene sine bruker også en god del tid før han kommer i gang. Starter med å klappe ulven mens han er naken. Så hopper det til at han er litt lenger bak scenen med tre ulver. Mye kul grafikk her, men finaleplass er jeg litt tvilende til. 

Serbia
Sanja bruker lang tid på å varme opp stemmen sin. Mye koreografiske ting som skal på plass her også. Bakgrunnen består av diverse kvinner og Sanja er i en fotsid sort kjole. Mot slutten av låten samles koristene og de holder hender. Det er vanskelig å ikke få assosiasjoner til Moltiva her. Vokalen er fantastisk og utrolig sterk. Helt klart en qualifier. 

 Da er jeg tilbake igjen etter en liten pause for å lade opp diverse utstyr. 

Irland
Nicky synger like surt som han har gjort på alle sine prøver her. Det er også mangel på vokal, og jeg savner en slags koreografi. Tror ikke dette går videre til finalen. 

Makedonia
Etter onsdagens prøver hadde jeg egentlig avskrevet Kaliopi, men dette er faktisk en ganske sterk prøve. Kaliopi i flott kjole, sterk flammende bakgrunn og vokalen er spot on. Har absolutt tro på denne nå, selv om jeg syns låten er kjedelig. 

 IMG 0749

Litauen
Veldig mye teknisk krøll for Litauen. Første gjennomkjøring blir avbrutt to ganger. Donny i sceneantrekket sitt som er skinnjakke og en sort bukse. Vokalt ok, men han sliter når han skal gjøre hoppet sitt igjennom to dampsøyler. Får litt av dampen i munnen og klarer ikke helt å synge den siste delen på grunn av det. 

Australia
Dami Im oppe på boksen sin. Vokalt veldig sterkt. Under første gjennomkjøring senkes ikke boksen ned slik at hun klarer å komme seg ned fra den. Må ha hjelp fra crewet. Flotte tv bilder her, så det blir nok finale på Australia. 

Slovenia
Nok en prøve som starter med tekniske problemer. Dette er nok et bidrag som overrasker ganske mye. Sterk vokal, låt som skiller seg ut og en akrobat som svinger seg rundt på en stang. Mye som taler for en finaleplass her, men jeg er litt usikker også. Semi 2 er ikke lett å spå. 

Bulgaria
Dette blir siste prøve før middagspause, vi ligger en hel halvtime bak skjema. Kameraet starter på ansiktet til Poli, før det zoomer ut. Jeg leste et sted at de skulle gjøre noe med kjolen som har fått mye kritikk. Jeg ser nå at den er akkurat som den var på onsdag. Poli synger mye mye bedre i dag enn hun gjorde på onsdag. Ellers er det lite forandringer her. En meget solid prøve fra Bulgaria, og jeg tror faktisk denne kan hevde seg helt til topps. 

Danmark
Grunnet intervju og pause fikk jeg kun med meg siste gjennomkjøring her. Det var en veldig sterk prøve for Danmark. Alt var på plass, og dette kan være en utfordrer til finaleplass. 

Ukraina
Noen ganger har man ett øyeblikks klarhet. Jeg hadde ett med Nederland i 2014 hvor jeg tenkte at dette vinner. Samme øyeblikket hadde jeg med Jamala og Ukraina både på onsdag og i dag. Fantastisk sunget og tv bilder som er så nydelige at man nesten må tørke en tåre. Jo mer jeg ser å hører dette, jo mer tror jeg faktisk på Kiev 2017. 

 IMG 0769

Norge
I utgangspunktet er vi heldige med trekningen vår, men jeg er stadig usikker på finaleplass. Agnete leverte fantastisk på prøvene i dag, og spesielt siste gjennomkjøring var en av dagens beste prøver syns jeg. Krysser fingrene for oss. Du kan lese mer om Norges prøver her(link)

Georgia
Uff dette er så fælt. Slitsomt å høre på. Jeg må dog si at lysbruken i dette nummeret er helt utrolig, virkelig et imponerende skue over hva man kan få til med teknologi. Finaleplass? Nei.

Albania
Eneda synger fjellstøtt, bare synd at låten hennes er så utrolig kjedelig. Kanskje en av de best kledde i år, i lang og fotsid gullkjole. Finaleplass? Nei. 

Belgia
Ingen har vært mer heldige med trekningen i år enn Belgia. Etter to slitsomme bidrag hvor det ene gjør at du nærmest blir gal, og det andre gjør at du bare vil sove, så er Belgia en fantastisk befrielse. Denne seiler rett til finalen. 

Mine tips på de som går videre:
1. Latvia
2. Polen
3. Israel
4. Serbia
5. Makedonia
6. Australia
7. Bulgaria
8. Ukraina
9. Norge
10. Litauen

I morgen skal de fem store og Sverige øve igjen. Da har vi tilgang til salen og det blir selvsagt bilder og live oppdateringer derfra.

Tusen takk til alle som har fulgt livebloggen i dag, vi snakkes i morgen! 

 

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien