Over halvparten av «Hver gang vi møtes»-artistene er MGP-vinnere

TV 2 har i kveld offentliggjort de sju artistene som skal hedre hverandre i neste sesong av «Hver gang vi møtes». Hele fire av de sju artistene har deltatt i Melodi Grand Prix. 

Benny Borg vant Melodi Grand Prix 1972 sammen med Grethe Kausland. De fremførte «Småting». Duoen sikret Norge en 14. plass i Edinburgh.

Hanne Sørvaag har en lang MGP-historie bak seg. Allerede i 2003 skrev hun «You Got A Hold On Me» sammen med Thomas Wøhni og Linda Kvam til MGP. Låten ble fremført av sistnevnte, og havnet på femteplass. I 2008 vant hun Grand Prix Vorentscheid 2008, den tyske uttakingen til Eurovision Song Contest. Hun hadde skrevet låten «Disappear» sammen med Remee og Thomas Troels. Bidraget, som ble fremført av No Angels, endte på 23. plass i Beograd.

Da Oslo var vertsby i 2010 fikk Sørvaag representere Norge, men også Georgia. Først vant Didrik Solli-Tangen MGP med «My Heart Is Yours». Låten hadde hun skrevet med Fredrik Kempe. Så ble «Shine» valgt som Georgias bidrag, en låt Sørvaag hadde skrevet med Harry Sommerdahl og Chistian Leuzzi. Sopho Nizharadze fikk æren av å fremføre låten, og sikret Georgia sin første topp 10-plassering da hun endte på niendeplass. Norge kom dårligere ut, og havnet på 20. plass på hjemmebane. 

Året etter skrev hun «Guns and Boys» for Carina Dahl, sammen med Dahl og Nanna Martorell. Bidraget røk ut i den første semifinalen. Bedre gikk det da hun kom til finalen samme år med «You’re Like a Melody». Låten skrev hun med Martin Hansen, og det ble det første MGP-bidraget hun fremførte selv. Det endte med finaleplassen. Sist vi så Sørvaag på deltakerlisten i MGP var i 2012, da som låtskriver for Tommy Fredvangs «Make It Better» sammen med Fredvang og Tommy Berre.

Margaret Berger ble for alvor et kjent ansikt da hun vant MGP 2013 med «I Feed You My Love». Hun sikret Norge en fjerdeplass i Malmö. Åse Kleveland hadde to bidrag med i MGP 1966: «Gi meg fri» og «Intet er nytt under solen». De kom på henholdsvis andre- og førsteplass. Kleveland sikret Norge en tredjeplass i Luxembourg by. I 1986 fikk hun æren av å lede ESC fra Grieghallen i Bergen. Senest i vinter fikk vi se Kleveland på MGP-scenen i Oslo Spektrum, der hun fremførte vinnersangen fra 1966.

I tillegg til disse fire skal Ida Maria, Eldar Vågan og Esben Selvig, bedre kjent som Dansken, delta i programmet.

Den kommende sesongen av «Hver gang vi møtes» sendes på TV 2 til neste år. 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien