Herning skal være vertsby for dansk Melodi Grand Prix neste år

Danmarks Radio avslører i dag, at det atter en gang bliver Jyske Bank Boxen i Herning, som skal danne rammen om dansk Melodi Grand Prix, når det løper av stablen den 25. februar neste år.

 

Den Midtjyske by har tidligere afholdt den danske finale, sidste gang at turen gik til Herning, var i 2013, da Emmelie de Forest tok de danske billetter til sig. Herning har i flere år satset sterkt på muiskalske oplevelser, og har på den måde fået verdensnavne og store arrangementer til byen, og kanskje dette også er årsagen til, at DR igjen forsøker med de Midtjyske rammer på finalen. DR forsøker å gjøre MGP til hele Danmarks show, og derfor skifter de by år efter år. Herning har allerede meldt ut, at de vil bruge arrangementet , således at lokaliteter i nærområdet vil komme til å gjøre det til et lokalt arrangement. Dvs. at man i hele Herning Kommune, vil forsøke å få aktiviteter ved: skoler, ældrecentre og institusjoner – derutover vil man få museer, resturasjoner, detailhandlen og utdannelsesinstitusjoner til å samarbejde, så man får en hel måned i Grand Prixets tegn i kommunen.

 

DR kører samme konsept som de sidste amnge år, således at de voksnes MGP først kører av stablen, og lørdagen efter, er det så Børnenes MGP som arrangeres fra samme scene og lokasjon.  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien