Spillselskapene tror på joik som vinner av MGP

I dag er det en uke til MGP inntar Oslo Spektrum for å starte rigging og prøver til årets finale 11.mars. Hvem er det så som vinner? Er det noen favoritter? Vi har tatt en kikk på både odds og meningsmålinger.

Det er mer vanlig enn uvanlig at spillelskapenes odds gir en riktig pekepinn på resultatet i MGP og ESC. De siste årene har den som har toppet oddsen i dagene før finalen også vunnet. Men nå når det er to uker til finalen så kan det fortsatt skje endringer i spillselskapenes odds. Men slik det er nå leder Elin and The Woods på de fleste spillselskapers lister, som vi har funnet. Unntaket er Betfair, som har Jowst og deres «Grab the moment» på førsteplass med de svært lave odds på 1,5, og Kristian Valens «You and I» på andreplass. Sjekk flere odds ved å klikke her:  Eurovisionworld.com. Unibet, Nordic Bet, William Hill og Comeon alle har Elin and The Woods og låta «First step in faith» på topp med odds rundt 2,4. På andre plass har disse selskapene Åge Sten Nilsens Ammunition og deres låt: «Wrecking Crew»

Eier og driver av nettstedet Braodds.no, Håkan Klingèn sier til escNorge at det er bedriftshemmeligheter om hvordan de går fram for å sette oddsen i utgangspunktet, og hvordan den justeres. Men han sier at nå, når låtene har ligget ute i to uker så er det hva spillerne har tro på som skal vinne, som er avgjørende for oddsen. Han sier også at Eurovision og MGP er et av de spillene hvor oddsen pleier å svinge mest. Men at det har vært stabilt når det gjelder årets MGP. Elin & The Woods har ligget på topp på de fleste bettinglister siden låtene ble sluppet.

Skjermbilde 2017 02 27 kl. 12.20.56

I år skal utenlandske juryer være med å avgjøre hvilke artister og låter som skal gå til gullfinale i MGP. Derfor er det litt spennende å se hva «utlandet» mener om årets norske låter.

Det er ikke lett å få et eksakt bilde ut ifra diskusjonsfora og små målinger, men det er mye som tyder på at de låtene som er nevnt ovenfor her, i forbindelse med oddsfavorittene også er de låtene som hyppigst nevnes av utenlanske fans. Enten det er fans som lager Topp Ti lister på Youtube eller deltar i diskusjoner på nettet. Det er imidlertid en låt som nevnes hyppigere i disse listene og diskusjonen enn blant oddsfavorittene, og det er Ulrikkes låt «Places» og Ellas «Mammas Boy». 

Det er en haug av meningsmålinger ute på nettet, men de fleste er så små, med få som har stemt. Derfor er det vanskelig å legge vekt på dem. Noen av dem har bare snaut hundre mennesker som har stemt. En av de større meningsmålingene er Wiwibloggs sin poll.  Her er det akkurat nå snaue 1600 som har stemt. Her kan også nordmenn stemme. Denne målingen viser at Ulrikke og henens låt «Places» leder helt klart med 27% av stemmene. Mens Ulrikke har fått drøye 400 stemmer, har Elin & The Woods på andre plass rundt 200 stemmer. 

Alt i alt er vel derfor bildet at det ser ut til at «First step in faith», «Wrecking Crew», «You and I», og «Places» er det mest sannsynlige gullfinalistene, og at «First step in faith» er den mest sannsynlige vinneren. Og ting kan endre seg helt fram til gullfinalen da både de internasjonale juryene og det norske folk skal stemme har fått se og høre live-framføringene 

Diskutér odds, vinnersjanser og hvem du mener bør vinne og hvorfor i vårt diskusjonsforum. Klikk her for å bli med: escNorges debattforum

 

 

Del:
Relaterte artikler