Intervju: Jenny Augusta

Melodi Grand Prix-finalen er like rundt hjørnet og vi har tatt en prat med Jenny Augusta for å bli bedre kjent med henne og låta hun deltar med.

Jenny Augusta Enge er 31 år gammel og kommer fra en liten bygd i Nordland. I 2015 gjorde hun seg godt bemerket i Norske talenter på TV2 med låter som «All your friends are dead» og «Drit og dra». Sistnevnte er streamet over 140 000 ganger, noe som har ført til et samarbeid med Universal Music. Nå er hun klar for sin debut i Melodi Grand Prix.

Jenny Augusta deltar i årets MGP med låta «I go where you go». Tekst og melodi: Jenny Augusta Enge og Inga Þyri Þórðardóttir


For mange er du et relativt nytt og ganske spennende navn. Kan du fortelle litt om deg selv og din musikalske bakgrunn?
– Jeg vokste opp i ei lita bygd som heter Sømna! Det ligger på Helgelandskysten i Nordland.
Jeg ble tvangsforet med pianotimer som 8-åring, men startet egentlig ikke å øve før i tenårene. I slutten av tenårene begynte jeg å opptre med klassiske stykker av blant andre Grieg, Mozart og Harald Sæverud.
Etter musikklinja i Mosjøen dro jeg på en backpacking-tur i Latin-Amerika hvor jeg startet å spille gitar og synge, i tillegg til å skrive egne låter.

I Norske Talenter ble du blant annet kjent for å skrive låter som er morsomme og litt absurde. Hvor kommer inspirasjonen din fra?
– Jeg blir inspirert av alt mulig, alt fra bøker og filmer til hendelser i hverdagen. Blir veldig inspirert av venner, i hvert fall når det kommer til morsomme og absurde ting 🙂
Jeg henter også mye inspirasjon fra andre låter jeg hører.

Kan du fortelle oss litt om «I go where you go». Hvordan ble den til og hva betyr låta for deg?
– Melodien kom litt sånn av seg selv mens jeg satt og jammet på gitaren. Deretter spurte jeg Inga om hun ville skrive ferdig teksten med meg. Vi møttes da to ganger hvor vi satt å snakket og drømte oss bort til en tilværelse hvor det hadde vært gøy å være i, så skrev vi dette ned. Dette var da på våren, så vi satt ute i solen og koste oss med sangen.
Låta endte opp med å handle om nettopp det å drømme seg bort til et fint sted, hvor man kan være med noen man er glad i. Om de lever eller ei.
Nå betyr låta veldig mye for meg når det gjelder å tenke på folk jeg har hatt et nært forhold til som har gått bort. Den får meg spesielt til å tenke på bestemoren min. Denne uken lanserer jeg video til låta som bestefaren min filmet for 50 år siden. Det ble en veldig sterk opplevelse for meg å høre sangen mens jeg ser bestemor går tur på fjellet.

Da vi traff deg på pressekonferansen til NRK fortalte du at fremføringen din vil inneholde elementer av fantasi. Hva ønsker du at folk skal sitte igjen med etter din opptreden?
– Jeg håper folk sitter igjen med en følelse av å ha vært med i et lite eventyr i en drømmeverden. Jeg er veldig glad i kunstneren Salvador Dali, så jeg kan røpe at noe av scenografien blir inspirert av han. Jeg ønsker å gi publikum en estetisk opplevelse samtidig som det skal være musikalsk.

Hvordan er ditt forhold til MGP og Eurovision Song Contest fra tidligere?
– Når jeg var liten var det to kvelder jeg fikk være sent oppe, den ene kvelden var nyttårsaften, den andre var under MGP og Eurovision Song Contest.
Det er spesiellt to sesonger jeg husker veldig godt. Det var når Secret Garden vant og Alexander Rybak. Da var det spesielt hyggelige kvelder i stua. Begge disse låtene hørte jeg på igjen og igjen. Kanskje en av grunnene til at jeg likte disse låtene så godt er fordi jeg er veldig glad i fele og fiolin. Noe jeg selv også har valgt å ha som et viktig element på min låt, kanskje nettopp fordi jeg liker disse låtene så godt 🙂

Dagbladet har deg som sin favoritt i år, men hvilken av de andre låtene er din favoritt til å representere Norge i Kiev?
– Jeg liker veldig godt mange av de andre låtene. Den første som traff meg var Elin & the Woods, syns produksjonen og joiken er helt magisk. Men mange av de andre låtene har vokst på meg. Jeg syns teksten og produksjonen til «Grab the moment» er veldig oppløftende samtidig som både Ulrikke, In Fusion og Wrecking Crew får meg i godt humør og gir meg lyst til å bryte ut i allsang på refrenget!

Hvor går veien videre etter MGP? Jobber du for tiden med noen andre spennende prosjekter eller låter?
– Jeg jobber i studio med nye låter 2 -3 dager i uka, har masse ny musikk som jeg håper på å ferdigstille i løpet av våren. En av utgivelsene blir med Battle-rap kongen Pats Nichols. Det blir en spennende blanding av Country og Rap.

Planen er å spille mange konserter i sommer å få gitt ut et par låter innen året er omme, akkurat nå jobber jeg også med en konsert jeg skal ha 30. mars på Gamla hvor jeg skal invitere mange konsert-arrangører så jeg kan spille en helaften med mine beste låter, sammen med bandet mitt!

Og til slutt; har du en hilsen til våre lesere?
– Ønsker dere alle en fantastisk vår med MGP og Eurovision! Kos dere med festen!! <3

Du kan se Jenny Augusta med «I go where you go» i MGP-finalen lørdag 11. mars. Begivenheten sendes direkte fra Oslo Spektrum, hvor ti bidrag skal kjempe om æren av å representere Norge i den internasjonale Eurovision-finalen i Kiev. Sendingen starter kl. 20.55 på NRK1.

escNorge ønsker Jenny Augusta lykke til med prøver og forberedelser frem mot årets MGP-finale!

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien