Detaljer på dansk Melodi Grand Prix

1.43 mio. danskere fulgte den danske finale i Melodi Grand Prix, da Danmarks Radio i lørdags inviterede til folkefest fra Boxen i Herning.

 

Omkring 1.43 mio. danskere fulgte med, da Anja Nissen tok sejren hjem med låten ‘Where I am’, ved danske Melodi Grand Prix i lørdags. Det er ganske vist omkring 120.000 færre end ved finalen i fjor, men det skyldtes bl.a. at færre så tv på den specifikke kveld – for i fjor, fulgte 67.3% av alle som så tv i Danmark finalen ved MGP, medens at tallet for i år er 67,6% av seerne. På en skal fra 1 til 5 som vurdering av kvaliteten på showet, scorer DR også en fremgang – for i fjor scorede de 4,0 poeng, medens at de i år scorede en minimal remgang til 4,1% poeng. Derved fortsetter Melodi Grand Prix med å samle familjen-Danmark, og showet er som på mange år, blandt de mest sete programmer og shows i Danmark.

 

10 låter var i direkte konkurranse, 3 ble. sendt videre til Superfinalen. Seerne og en i år sammensat fan-jury, skulle lige dele stemmerne forud for de 3 bidrag som skulle sendes videre, og det samme gjaldt forud for at vinneren ble avslørt. Følgende 7 bidrag måtte stå utenfor Superfinalen:

 

Thomas Ring – ‘Vesterbro’

Rikke Skytte – ‘Color my world’

 

Calling Mercury – ‘Big little lies’

 

Anthony – ‘Smoke in my eyes’

 

René Machon – ‘Warriors’

 

Sada Vidoo – ‘Northern lights’

 

Jeanette Bonde – ‘Hurricane’

 

I Superfinalen fordelte de 3 finalister sig som følgende:

 

3. plass:

Johanna Beijbom – ‘A.S.A.P.’

Fikk 10% avstemmerne

 

2. plass:

Ida Una – ‘One’

Fikk 26% av stemmerne

1. plass:
Anja Nissen – ‘Where I Am’

Fikk 64% av stemmerne

 

Det var i år 60 år siden at Danamrk første gang deltok ved Eurovisjonens Melodi Grand Prix, og det skulle sevlfølgelig markeres. Åpningen av showet stod årets deltakere samt verterne: Annette Heick og Johannes Nymark for, hvor den legendariske ‘Dansevise’ ble fremført. Senere var der gledeligt gensyn med adskillige bidrag fra dansk Melodi Grand Prix gjennom tiderne, og slutteligt kom Brødrene Olsen, og sang ‘Smuk som et stjerneskud’/’Fly on the wings of love’.

 

 

 

Til sidst er der blot å ønske Anja Nissen lykke til ved arransjementet i Kiev.   

  

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien