JOWST i gang med PR-turnè

Foto: escnorge.no

I dag startet Eurovision-eventyret for Jowst. På morgenen i dag landet Joakim With Sten og Aleksander Walman i Riga, i Latvia. Dagen i dag har gått med til presse og radiointervjuer, blant annet med Radio Baltikum. I morgen spiller de på et Eurovision party sammen med andre ESC-artister, de aller flest fra det østlige Europa. Dette er bare starten på en omfattende PR-turnè før de drar til Kiev i slutten av april for å representere Norge med «Grab The Moment».

Joakim With Sten som er produsenten og mannen med lysmaska fra MGP sier til escNorge at de synes det er flott å være i gang og at de gleder seg til promo-turnèen.

– Vi er nå i  Riga, som er vår første stopp på vår lille europeiske promo turné. Vi tenker generelt at vi må gripe øyeblikket, og ta de mulighetene som byr seg. Det er jo dette denne låta handler om. 

Deretter skal Aleksander og Joakim til London og spille på det svære Eurovision-partyet der søndag 2.april, før de setter kursen til Israel i tre dager for også der å spille på Eurovision-party.

– Etter Israel blir det noen dager i Amsterdam, før vi skal hjem igjen for å gjøre de siste forberedelsene til det nye showet I Kiev, sier Joakim videre. 

Det er også mulig at også skal til Madrid og Russland på sin promo-turnè, men det er ennå ikke helt avklart. 

Når gutta nå er på turnè burde de kunne unne seg en flaske gul eller rosa chamagne, om de liker det, for å feire gode listeplasseringer med «Grab The Moment». Låta er nå strømmet 1,1 millioner ganger på Spotify. Ifølge Joakim With Sten gjør det at det norske bidraget er på fjerdplass blant årets Eurovision-låter når en måler strømminger på Spotify. 

– Det lover veldig bra sier Jowst. Selv om Spotfiy ikke brukes like flittig i resten av Europa som i Norge. 

Låta er nå listet for spilling på NRKMP3 og er satt opp på såkalt «sølvrotasjon» på NRKP1. Musikkprodusent i NRK P1, Atle Bredal, sier til escNorge at låta nå spilles tre ganger i uka, men at spillingen vil trappes opp fram mot Eurovision i Mai. 

På radiostasjonen NRJ er den blant de ti mest spilte, og den kom forrige uke inn på en 16.plass på VG-lista. 

På oddsen for å vinne Eurovision spriker det litt. På bettinglistene for hvilke land som kvalifiserer seg til finalen fra Semifinale 2 ligger Norge nå mellom femte og tiendeplass. Om vi ser på listene for hvem som vinner hele sulamitten ligger vi nå på 27.plass, men stiger. For få dager siden var Norge nede på en 35.plass. (oddschecker.com)

Hele totalbildet for hvordan «Grab the moment» har blitt tatt imot gjør Joakim til en realistisk optimist:

– Vi har vi trua på at det kommer til å gå ganske så bra på de tingene vi skal være med på. Vi håper vi kan gjøre Norge stolte, avslutter Jowst fra taket på Radio Baltikum, før de går videre til interjvuer og prøver foran de mange showene de skal ha framover. 

Jowst er i gang med sin promoturnè, og skal spille i Riga denne helga, deretter London, Israel, Amsterdam og muligens Madrid og Russland. Årets norske låt «Grab the moment» er det fjerde mest strømma Eurovision-bidraget på Spotify og er listet for radiospilling både hos NRK og andre radiostasjoner. 

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
EBU
2023: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien