Dagens bidrag – Danmark.

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag presenterer vi Danmark.

temabokser2017

For 60 år siden debuterte Danmark ved det Internasjonale Melodi Grand Prix – dengang var det Birthe Wilke og Gustav Winckler, som sang ’Skibet skal sejle i nat’. Siden da har der været 3 sejre, flere flotte plaseringer, men bl.a. også en lengre pause på en årrekke – og de sidste 2 år, er Danmark strandet ved semifinalerne. I år er det så blevet 21-årige Anja Nissens tur, til at gjøre forsøket på vegne av dansken.

 Anja Nissen stillede første gang ved dansk Melodi Grand Prix i 2016, dengang var den dansk-australske pige ukendt for danskerne. Hun sang låten ’Never alone’ til en 2. plass, bare få poeng skilte hende og vinnerne fra Lighthouse X. I år stillede hun atter opp ved den danske finale, og med låten ’Where I am’ tok hun sejren hjem blandt de 10 finalister. 3 bidrag stod i superfinalen i Danmark, og Anja Nissen skaffede sig 64% av stemmerne fra jury og seerne. For første gang i år, forsøkte Danmarks Radio sig med en jury, bestående av Grand Prix fans.

 Før hendes danske reise startede, vandt hun i 2014 den australske utgave av ”The Voice”. Dommerne ved den australske ”the Voice” hadde bl.a. Kylie Minogue og Ricky Martin med ved roret. Allerede som 12-årig forsøkte hun sig med ”Australia’s got talent” – og i årene efter, deltok hun i tv-shows og tv-serier, inden sejren i ”The Voice”. Anja Nissen er føtt i Australia, medens begge foreldrene er dansk føtt, og senere emigreret til Australia.

 Anja Nissen har i flere år skrevet sange, og har også selv været med til at skrive ’Where I am’. Derudover har australske Angel Tupai været med til at lave det danske bidrag – hun er i Australia kjendt for å være med i X-Factor. Sidst men ikke mindst, så har Michael D’Arcy haft fat på pennen ved bidraget – han har fleresamarbeider med etablerte australske kunstnere, og så optrådte han ved ESC i 2014 som pauseunderholdning.

 Danmark stiller i den 2. semifinale og skal på scenen som land nr. 9.

historie
Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien