Dagens bidrag: Latvia.

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag presenterer vi Latvia.

temabokser2017

Det lille land Latvia brakede inn i konkurransen i 2000, og tok en flott 3. plass med sig i bagagen fra Stockholm. 2 år senere stod de med en sejr i hånden – siden utover et par flotte plaseringer, har suksen været betydelig dempet. Likesom et par andre nasjoner i konkurransen, er de dog altid tro mot sig selv, og tør å sende det anderledes, uten å tenke nermere over, om det bliver en sukses ved den store europeiske konkurranse. 

 Den nasjonale vei mot Europa, går i Latvia gjennom talent-konkurransen, Supernova – som bestod av 2 delfinaler, 1 semifinale og til sidst men ikke mindst, en finale. Seerne velger halvdelen av deltakerne som gikk videre, medens at en ekspertjury velger den andre halvdel – i fianlen var det dog kun seerne som kunne stemme. Feltet startede med i alt 22 deltakere, og i finalen var de skåret ned til bare 4 deltakere. Årets vinder var hele veien valgt av seerne, og i finalen fikk de totalt 51,56% av de mulige stemmer. Vinneren av Supernova 2017 ble Triana Park, som består av medlemmerne: Agnese Rakovsta, Artūrs Strautiņš, Edgars Viļums samt Kristaps Ērglis.

 Gruppen ble dannet i 2008, og har siden starten, forsøkt å bli latvias representant i: 2008, 2009, 2010, 2011, 2012 og så igjen i år. Gruppen begår sig indenfor elektronisk musik, kombinert med pop-rock og liten funk-rock. Årets vinnerbidrag heter ‘Line’, og matcher fint deres normale stil gjennom årene. Bak bidraget står fra gruppen: Agnese Rakovska + Kristaps Ērglis samt utenfor gruppen: Kristians Rakovskis. Agnese har skrevet teksten, medens at de alle 3 har været med på komponeringen av melodien.

 Latvia stiller i den første semifinale, hvor de slutter ballet av, med å synge som land nummer 18. Der er kun å ønske en god tur og fornøyelse for Triana Park i Ukraina.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien