JOWST inntar Eurovision-scena 3. mai

Denne helga er det to uker til prøvene starter foran årets Eurovision i Kiev. Semifinaler og finaler arrangeres i International Exhibition Centre i nærheten av Kiev sentrum. Jowst har opptrådt live på flere pre-parties og konserter for å promotere «Grab the moment». De har deltatt på festene i Riga, London, Tel Aviv og Amsterdam, og har fått god kontakt med de andre artistene. Men om to uker gjelder det for alvor. Da starter prøvene til årets Eurovision. 

Nå er programmet for prøvene til Eurovision lagt ut. Sverige er første land ut i første semifinale, og er dermed er selvsagt Robin Bengtsson den første artisten som entrer scenen i Kiev for å ha prøver på sin låt. Onsdag 3.mai er det blant annet Norges tur. Her kan du laste ned hele prøveprogrammet i Kiev: Prøveprogrammet for Eurovision i KievSkjermbilde 2017 04 15 kl. 10.25.48

Det er selvsagt en del spenning rundt alle lands prøver, men for Jowsts del er mange spente på hvordan mellompartiene i låta «Grab the moment» kommer til å låte. I Eurovision er det ikke tillat med innspilt vokal, så det som nå er en viktig del av låta hvor vokalen vris og mikses må nå gjøres live. Jowst vil derfor ha med seg to korister på scena for å synge live, det vil så bli lagt på effekter på direkten. Joakim With Steen, som er mannen bak maska og miksebordet på scena sa til escNorge i seiersintervjuet i Oslo Spektrum at han gledet seg til å gjøre dette live, og at det kom til å bli «kult». 

Jowst har også både på egne Facebooksider og i intervjuer sagt at de kommer til å forbedre den lysende maska. Det krever en egen mann i det tekniske personellet til å styre lyseffektene i maska for at dette skal spille best mulig sammen med den visuelle bakgrunnen på scenen i Kiev. Jowst har også sagt at de vil utvide showet noe, sammenlignet med MGP, for å understreke budskapet i låta. Første gang vi får både se og høre hvordan dette vil bli, blir under prøvene 3.mai.

Scena i Kiev ble ferdigrigget tidligere denne uka. (Foto hentet fra Eurovision.tv)

Skjermbilde 2017 04 15 kl. 10.52.30

 

Tidligere år har ikke første prøve vært tilgjengelig i sin helhet for pressen. Men de har kunnet følge prøvene fra pressesenteret, deretter legges det ut små klipp fra prøven på YouTube og på Eurovision.tv. escNorge kommer selvsagt til å følge prøvene i Kiev. 

Jowst har fått seg gode venner blant de andre artistene. Her kan du se Alexander Walmann sammen med Robin Bengtsson, Anja fra Danmark, Naviband fra Hviterussland gjøre sin versjon av Michael Jacksons «Man in the mirror» backstage før den store konserten i Amsterdam:  Backstage Amsterdam

Det er vanlig at det skjer justeringer på bettinglistene når prøvene starter. Noen låter stiger, mens andre synker når fans og andre får et inntrykk av hvordan låtene og artistene fungerer live. Akkurat nå ligger Norge relatvit trygt an til å kvalifisere seg på oddsen med en sjuende plass. Men det er veldig jevnt. Odds 2.semi Eurovision

Skjermbilde 2017 04 15 kl. 10.46.15

 

Del:
Relaterte artikler
Eurovision 2023
2022: Alle låtene
Intervjuer
2023: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2023
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien