Dagens bidrag: Slovenia

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og vi har i dag kommet til Slovenia.


temabokser2017

Slovenia gikk ikke videre til finalen i fjor med countrypopen til ManuElla, men RTVSLO satser like fullt i år med nytt håp og deres representant ble valgt gjennom det tradisjonsrike EMA. Etter to semifinaler stod det igjen 8 bidrag og artister i finalen. Omar Naber ble til slutt kåret til vinner og han er nå klar til å representere landet sitt for andre gang, og sist han gjorde det var også i Kiev.

Låta Omar Naber skal fremføre heter «On My Way» og er en klassisk ballade. Låta har han skrevet og komponert selv.

Omar Naber er 35 år gammel og fra hovedstaden Ljubljana og startet sin musikalske karriere i en alder av 16 år. Han både komponerer og produserer musikken sin selv og han spiller gitar, bass og piano. I 2004 vant han en talentkonkurranse som ga han muligheten til å konkurrere i den nasjonale utvelgelsen for Eurovision i Slovenia.

Han vant den nasjonale utvelgelsen, og representerte Slovenia i ESC 2005 i Kiev med den egenkomponerte låten «Stop». Den havnet på 12.plass i semifinalen og kvalifiserte seg dermed ikke til finalen. Omar har prøvd seg flere ganger etter dette i EMA men har ikke klart å vinne igjen før i år. I fjor deltok han i den nasjonale utvelgelsen i Sveits med låten «Take Me Far», men det ble ingen Eurovision-billett på han. Omar har gitt ut fire album.

Slovenia og Omar Naber deltar i den første semifinalen tirsdag 9.mai og skal ut på scenen som land nummer 17.


historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien