Dagens Bidrag: Spania

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge, og i dag ser vi nærmere på Spania.

temabokser2017

Spania har en imponerende lang Eurovisionhistorie. Landet har deltatt uavbrutt hvert eneste år siden debuten for 56 år siden. Forrige seier derimot, må vi så lant tilbake som til 1969 – og det var da delt seier med tre andre land. Men Spania gir seg aldri, og i år er de tilbake igjen etter et par år med dårlige resultater. Etter en noe dramatisk nasjonal finale med stor uenighet mellom publikum og juryen endte valget til slutt på Manel Navarro.

Manel ble født i 1996, og begynte karrieren sin med å covre låter på sosiale medier. I 2014 deltok han i musikkonkurransen Catalunya Teen Star. Han fremførte en akustisk versjon av låta «Hold On, We’re Going Home» av Drake, og vant hele konkurransen. Samme året signerte han en platekontrakt med selskapet TeenStarRecords, og i desember 2014 kom debutsingelen «Brand New Day» ut. I 2015 åpnet han Sweet California’s turné Wonder Tour, og samme året fikk han platekontrakt med Sony Music Spain. Sommeren 2016 kom hans andre singel ut, «Candle». Sangen klatret helt opp på en andreplass på spotify i Spania.

I januar 2017, under en av sendingene i en lang wildcardprosess i Spania ble Manel Navarro presentert som en av de forhåndsvalgte artistene til å delta i Spanias finale i februar med låta «Do It For Your Lover».
Manel var favoritten til juryen, men havnet på en 3.plass i publikumstemmene. Sammenlagt ble resultatet uavgjort mellom han og konkurrenten Mirela. Juryen ga Eurovisionbilletten til Manel Navarro, noe som skapte stor misnøye blandt publikum.
I dagene som kom ble det heftig diskutert på sosiale medier om resultatet burde revurderes, og til og med en Spansk politiker stilte spørsmål ved RTVE’s beslutning om å la juryen avgjøre det hele. Men Manel endte altså opp som Spanias representant, og det er han vi får se i Kiev i mai.

Låten «Do It For Your Lover» er skrevet av Manel Navarro selv, i samarbeid med Antonio Rayo. Musikkvideoen kan du se nedenfor.

historie

Spania er en av «De Fem Store» som er direktekvalifisert til finalen hvert år, og Manel blir derfor å se i finalen den 13 mai. 

Del:
Relaterte artikler