Dagens bidrag: Portugal

I dagene og ukene fremover vil escNorge presentere alle årets deltakerbidrag i Eurovision Song Contest. Dette skjer i alfabetisk rekkefølge. I dag tar vi for oss Portugal.

temabokser2017

Etter en pause på et år er Portugal tilbake i Eurovisionsirkuset. De måtte stå over fjorårets konkurranse grunnet dårlig økonomi, men nå er denne på plass og Portugal har garantert at de blir å se i Eurovision i årene fremover.

Landet debuterte i 1964 og har den tvilsomme æren av å være det landet som har vært med flest ganger og aldri vunnet. Deres beste plassering kom i 1996 da de havnet på en 6 plass.

I år blir Portugal representert av Salvador Sobral og hans Amar Pelos Dois (Kjærlighet for oss begge). Han vant i mars Portugals nasjonale finale til stormende jubel og applaus. Låten er skrevet av hans søster Louisa Sobral, som også blir ganske sentral når det gjelder Portugals deltagelse i år. Uspesifiserte helsegrunner, fører nemlig til at Salvador ikke ankommer Kiev før den tredje gjennomkjøringen av semifinale 1. Hans søster skal derfor ta plassen hans på prøvene.

Salvador ble født i Lisboa i 1989. Han begynte å studere psykologi på universitet, men hans lidenskap for musikk gjorde at han valgte å satse for fullt på musikken.

Hans unike evne til å tolke og formidle låter er en stor grunn til at debutalbumet hans, Excuse Me, solgte veldig godt i Portugal. Han har også vært med på Idol i Portugal, og havnet her på en syvende plass.

Som skrevet tidligere, ble han utropt som finalist i Festival Da Cancao i år. Hans låt skiller seg kraftig ut, og ble fort en favoritt hos både publikum og juryene som stemte i festivalen. Salvador vant derfor en overbevisende seier. Ikke nok med at han ble lagt merke til i Portugal, men også bookmakerne har bitt seg i Salvador og hans enkle ballade. Portugal er i år tippet som nummer fem på oddsen, og mange ser på han som en dark horse for å gå av med seieren i Kiev.

historie
Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien