Noen tanker dagen etter og dagen før

Nå som første generalprøve til semifinale 2 er i gang, er det på sin plass å kikke den første semifinalen nærmere i kortene og se frem til semifinale 2.

Det som opprørte flest i går, var det faktum av våre finske venner i Norma John ikke fikk en finaleplass. Uforståelig for mange, men det var nok av dem som syntes at den låten var rimelig kjedelig også. Og det er mulig at den jevne TV-seer ikke ble berørt nok av den stemningen våre venner prøvde å skape på scenen i går.

En annen ting som var tydelig, var at det ikke helt var kvelden for de store balladene. Både Georgia, Albania og Slovenia fikk fyken. Det faktum at Polen gikk videre, skyldes nok mer at stemmeberettigede polakker i de landene som kunne stemme, gikk helhjertet inn for sitt bidrag. Og det er ikke noen galt i det.

Men, dette «ballade-hatet» kan være dårlig nytt for Malta, Nederland, Danmark, Irland og Sveits som alle er godt plassert i ballade-bunken. Tror at de muligens skjelver litt i underbuksene sine på grunn av dette.

For Norge var det gode nyheter at de mest moderne låtene i går, Aserbajdsjan og Belgia, gikk videre. Det får meg til å tro at Norge burde kunne seile ganske så greit videre til finalen. Men, absolutt sikker kan man aldri være. Når andre semifinale går mot slutten i morgen kveld, vil spenningsnivået være ganske så høyt.

Vinneren blant publikum i salen i går var uten tvil portugisiske Salvador. Tre minutter med musikalsk magi etter min mening. Og et skoleeksempel på hvordan er låt skal fremføres. Man skjønner ikke ett ord av hva som synges, man bare blir berørt av det likevel

Island fikk også sin tredje trøkk i trynet Grand Prix-messig. Av en eller annen grunn skal de islandske artistene være veldig kunstneriske, og de er veldig besvisste på den historien de vil fortelle. Bare så synd at den jevne TV-seer ikke forstod hvilken historie de prøvde å fortelle. Jeg, håper de lærer, og vel jeg har inside-informasjon at noe stort er på gang fra den kanten neste år. Du leste det først her.

Det store spørsmålet nå er jo hvem av morgendagens deltagere som får seg en trøkk i trynet. Det er en del av norske fans som tror at Norge og JOWST kan bli en av dem. Skal vi få en repetisjon av fjorårets finale der bare Sverige forsvarer de nordiske fargene? Jeg tror ikke det; jeg har fortsatt troen. Skal jeg nominere en kandidat til å få en trøkk i trynet i morgen, tror jeg det blir Danmark. Føler vel at til tross for ganske så ufeilbarlig vokal innsats er låten simpelthen ikke god nok. Skal jeg slenge inn en kandidat til, så sliter jeg virkelig med å se hva som er fengende med den rumenske låten.

Norge har akkurat hatt sin første generalprøvefremføring. Kult postkort. For første gang øvde JOWST-gutta uten den velkjente masken, og jeg følte faktisk at det var noe som manglet. Vokalt var det upåklagelig, og Aleksander kan skru litt mere på sjarme-knappen sin hvis jeg absolutt skal «klage» på noe. Visuelt ser dette bra ut, det er en bra blanding av nærbilder av vokalisten og action/oversikts-bilder fra de andre som deltar på scenen. Og den grafikken som ligger over bildene, er fortsatt med. Alt i alt vil jeg påstå vi er i rute, men må skjerpe oss det lille ekstra til i kveld når det gjelder på juryfinalen. Så også at Aleksander skrudde litt på in-ear-greiene sine, håper det er skrudd ferdig før han begynner å synge i kveld. Uansett, de gjorde et godt inntrykk.

Da er det bare for JOWST-gutta å lade opp til kveldens fremføring i kveld.  

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien