Italia med høye ambisjoner foran 2018

For bare ti år siden var Eurovision nærmest et ukjent begrep i kontorene til den italienske kringkasteren RAI. Nå i 2017 uttaler de at det å vinne Eurovision og avholde konkurransen i Italia har meget høy prioritet.

Italia kom tilbake til Eurovision i 2011, og siden har de markert seg ved å sende noen av sine største stjerner. Navn som Marco Mengoni, Emma Marrone, Il Volo og Francesca Michielin har alle vært med på å bygge opp Eurovision som en merkevare i landet. RAI merker at konkurransen har fått et høyere omdømme i landet.

Som en konsekvens av at RAI nå ønsker å vinne Eurovision, vil de i årene fremover prøve å tilpasse sin egen Sanremo festival til Eurovision. Å oppnå samme tekniske standard i Sanremo som de bruker i Eurovision er et av målene til kringkasteren. Det ligger derfor også i kortene at Sanremo festivalen kommer til å bli flyttet ut av Teatro Ariston, som har vært festivalens arena i mange tiår.

Andre endringer for Sanremo festivalen i 2018 vil bli at de har fått inn en ny såkalt musikksjef i festivalen. Carlo Conti, som hadde ansvaret for artister og låter i årets festival, har nå blitt byttet ut med Claudio Baglioni. RAI ønsker også at plateselskapene skal involvere seg mer i festivalen, og de får derfor nå lov til å komme med forslag til artister de ønsker skal delta i festivalen.

En deltagelse i Sanremo kan være en stor karrieremulighet for relativt ukjente artister. Et av de største eksemplene på dette er årets vinner, Francesco Gabbani. Etter seieren i februar har hans album solgt til platina og mange av hans låter ligger lenge på hitlistene.

Som i de foregående årene, kan artister som vinner Sanremo si nei til Eurovision. I så tilfelle vil kringkasteren sammen med en jury velge en annen deltaker. Seneste eksempel på dette var i 2016, da vinnerene sa nei. Sjansen gikk da til Francesca Michielin som kom på andreplass.

 

Del:
Relaterte artikler