Lisboa: Eurovision i stramme tøyler?

RTP tar mål av seg å lage den billigste, men også den mest effektive Eurovision-produksjonen på år og dag.

Utsagnet kommer fra Portugals TV – RTPs – egen CEO: Gonçalo Reis.

Det virker dermed som om det statlige, portugisiske TV-selskapet styrer inn mot 2018-arragementet med et nøkternt budsjett, men allikevel med klare ambisjoner.

De siste årenes arrangement har ligget på mellom 20- til 50-millioner Euro i omkostninger, mens Malmö-finalene i 2013 maktet å komme i mål med et budsjett på rundt 19. Med tanke på prisstigning, er det kanskje verdt å anta at Lisboa vil legge seg på omtrent tilsvarende nivå – men ut i fra utsagnet, muligens også under dette.

Det virker nokså klart at RTP også går bevisst frem for å fremheve Portugal som et moderne land i dagens Europa, samtidig som de nok ikke kommer fra å vise frem landets mer tradisjonelle og stolte tradisjoner. Mye tyder også på at RTP setter ut (eller «inn» i denne sammenhengen) mye av produksjonen på egne hender, og på den måten kan jo besparelsene bli nokså markante. Det har i svært mange årganger vært brukt eksterne produksjonsselskap til å arrangere TV-showene. Foreløpig ser vi ingen signaler fra RTP om noe slikt for 2018.

Malmö-finalen i 2013 har ofte fått kritikk for å ha blitt litt vel skalert ned. Men RTP har i motsetning til Malmö en stor arena i Atice hvor finalene skal sendes fra, og det er nok bare å vente på flere detaljer fra Lisboa, før man kan gjøre seg opp en endelig oppfatning over hvordan 2018 vil ta se ut både på skjerm og scene .

 

Del:
Relaterte artikler
Malmø
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien