Grand Prix-helter fra 80-tallet på scenen

Et konsertkonsept som har blitt populært de seneste årene er We Love The 80’s. Har har man fått gjensyn med noen av pop-heltene fra det ti-året.

 

Dette konseptet har senere blitt utvidet til å inkludere We Love The 90’s og We Love The 00’s. Lørdag 28.oktober er det dog 80-tallet man skal på en musikalsk visitt til og det er Oslo Spektrum som er plassen det skjer.

 

Denne gangen er det opptil flere artister fra Grand Prix-historien som vil entre scenen.

 

Mattis Hætta som joiket for Norge i den internasjonale finalen med sangen «Samiid Ædnan» vil av naturlige årsaker stille alene da makkeren hans fra den gang Sverre Kjeldsberg ikke blant oss lenger. Men sangen og joiken han lever videre i manges minne.

 

Mange husker også den svenske gruppen Herreys som tok Sverige’s andre seier i 1984 med «Diggi Loo Digge Ley». Dansetrinnene fra dengang da har gutta fortsatt inntakt og mange vil nok synge med på denne låten.

 

Men, de som virkelig vil få publikum i salen til å svinge blir nok jentene i Bobbysocks. De har allerede sagt i media at de gleder seg til å opptre i Oslo Spektrum og for mange i salen blir dette nok et hyggelig gjensyn og det vil nok rykke litt i danseføtter her.

 

Andre 80-talls-stjerner på plass er:

Thomas Anders fra Modern Talking
Village People
Nik Kershaw
Maggie Reilly
Chesney Hawkes
John Parr
Dag Ingebrigtsen fra The Kids
Knut Erik fra Return
Sputnik
Jive Bunny
 

Showet ledes av Sky Channel legenden Pat Sharp.

 

Av de andre artistene har også Thomas Anders fra Modern Talking en link til Eurovision. Han har selv deltatt i den tyske finalen og makkeren hans i Modern Talking, Dieter Bohlen var komponist for bidragene til Tyskland og Østerrike i den internajonale finalen i 1989.

 

Til slutt ett fun-fact. Grunnleggeren av Village People var franskmannen Jacques Morali. Han skrev blant annet musikk for Patrick Juvet som deltok i den internasjonale finalen i 1973 for Sveits. En ørliten Eurovision-link der også med andre ord.

 

Hvis du ønsker å oppleve alle disse artistene på scenen skjer dette i Oslo Speltrum 28.oktober og billetter finner du på ticketmaster.no

 

 

 

 

 

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien