Montenegro med nasjonal finale i 2018

Montenegro har med noen få unntak gått for interne utvelgelser, der artist og bidrag har blitt valgt av tv-kanalen RTCG. Men til neste år blir det endringer. I 2018 slår landet og kringkasteren på stortromma og byr på nasjonal utvelgelse.

I februar neste år blir det arrangert en nasjonal finale som skal bestemme hvilken artist og låt det er som får den store æren å representere landet i Lisboa i Mai 2018. Informasjonen som er sluppet om finalen sier at 5 bidrag skal delta i finalen og at det er en ekspert jury som skal plukke ut de fem bidragene. Men i finalen er det ene og alene opp til tv-seerne i Montenegro å bestemme vinneren. Fra 1.November kan låtskrivere sende inn sine bidrag.

Montenegro har kun vært i finalen to ganger, og deres beste plassering er 13.plass med Knez i 2015. I år var det Slavko Kalezić som ble valgt av RTCG til å representere landet i ESC. Han gikk ikke videre til finalen, men Slavko er for tiden å se i den britiske utgaven av X Factor.

Del:
Relaterte artikler
MGP
2024: Alle låtene
Intervjuer
2024: Bekreftede land
Vi teller ned til Eurovision 2024
Dager
Timer
Minutter
Utforsk historien